Неделя, 22 Октомври 2017, 12:55
Frognews
2| 7644 |13.07.2016

Е. Милошев прави показно с Хафъзов как се води твърдо, но елегантно

.
Хюсеин Хафъзов
Няма да сменим името на партията на този етап, обжалвахме решението на СГС пред ВКС и очакваме решение на по-висока инстанция, заяви по НТВ Хюсеин Хафъзов от ДОСТ. Той попита дали това, че в НТВ не работели турци, а само българи, значело, че телевизията е етническа.
В България сме все пак, контрира ко-водещият Евтим Милошев.

Хафъзов попита каква била партия Атака тогава, след като в нея имало само българи. Гражданското състояние в България е български граждани, съгласи се той. Но българският етнос държавен народ ли е, настоя с въпросите той. И каза, че три били елементите за това да има етническа партия, а в абревиатурата ДОСТ се говорело са свобода и толерантност като "отрекани" ценности. Това е абревиатурата, получена след подредбата на български думи със значения на български, съобщи Хафъзов.

Ако нашата партия се казваше Демократичен съюз на турците, това щеше да е проблем, но ние не сме национална партия. Ако в ДОСТ имахме за цел единствено грижата за определена територия, регион, етническа група или религиозна общност, това щеше да е проблем, а ние искаме развитие на всички, продължи той.

Като излезем от реториката и от логиката, въпросът е защо съдът ви отказа регистрация, попита Евтим Милошев.

Защото е несправедлив, настоя Хафъзов. ДОСТ не е ограничила никой български гражданин да членува в тази партия, гражданското състояние ни интересува. Ние не питаме на какъв език говорят, в заявлението ни няма графа етническа и религиозна принадлежност. Това, че има предимно мюсюлмански имена, не е етнически знак. А ако по-голямата част са българи, приели исляма, продължи той.

На какъв език говорите вие на вашите събирания, защо обществото смята, че това е религиозна, етническа и по-радикална от ДПС партия, попита Милошев три пъти. Съответно на различни езици, помежду си и на турски, на партиен форум - и на български, най-накрая отговори Хафъзов.

Аргументите на част от обществото и на съда съвпадат, вероятно съдът се е повлиял, каза Хафъзов.

Това не винаги е за упрек, репликира Милошев.

ДОСТ били радикално натовска и проевропейска партия, нищо повече. Турция била приятелска, съюзническа страна, обясни вече нервно Хафъзов. Приказките за 5-те века, за това, че турците подмолно работели за чужд интерес били сред обществените наслоения.

Кой повлия на съда да вземе това решение, вреди се за въпрос накрая и титулярната водеща А. Цолова. Крайнонационалистически изказвания от професори, техните аргументи четем и в аргументите на съда, отвърна Хафъзов. Омразата не е полезна, в регионите напрежението расте, предупреди той.

Много сте добър, г-н Милошев, призна Цолова накрая. Ако не ви потръгне с продуцентството, пробвайте като водещ, препоръча тя.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Популярността на Макрон падна с още 3 процента 0| 127 |22.10.2017 . Два трупа след масов бой в селска дискотека 0| 579 |22.10.2017 . Валентин Радев иска да ”брани” сегашните заплати на ченгетата, а не да ги вдига 0| 715 |22.10.2017 . Слух уволнява шефа на НСО 0| 1344 |22.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах