Реклама / Ads
0| 3064 |29.03.2022 НОВИНИ

Минчо Спасов: Борисов го взеха културно в цивилен джип, а плаче като дете

.
Минчо Спасов
„Мен също са ме задържали до 24 часа, но не съм се оплакал за това. Г-н Бойко Борисов се оплаква като малко дете. Той няма никаква държавна функция в момента, нито има имунитет, той е един гражданин като нас... Задържането на лица се извършва технологично вечер, защото не се знае къде се намира даденото лице през деня. Нямаше белезници, нямаше я показността като от времето на ГЕРБ. Културно го взеха в цивилен джип. Мен са ме качвали в камионетка“.
 

Това каза пред БНР адвокат Минчо Спасов, бивш депутат, бил е председател на вътрешната комисия в парламента, правозащитник.

 

Според адвоката арестът на Бойко Борисов е извършен в рамките на законовите правомощия на МВР – човек може да бъде задържан за 24 часа.

 

„Желанието на прокуратурата да информира обществото не кореспондира с поведението на Иван Гешев, който миналата седмица атакува в Конституционния съд изискването да бъде изслушван на всеки три месеца в парламента. Очевидно прокуратурата разчита не на диалог, а предпочита диалог“.

 

По думите му налице е липса на прочит на член от Конституцията, където се казва, че цялата власт произтича от народа:

 

„Съдебната също, затова съдебната власт също трябва да бъде контролирана от този, който е истинският господар и на трите власти. Този господар – народът, действа чрез всяка една от тях, контролирайки останалите. Това, което правят законодателната и изпълнителната власти, са нормални действия, те не се намесват по конкретни дела. Бърка се независимостта на конкретния съдия и прокурор с независимостта на самата съдебна власт. Обществото иска отговорност от съдебната власт, от нейната администрация, от Висшия съдебен съвет, от главния прокурор, те не са магистрати по конкретен казус“, заяви Спасов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 21472 |29.03.2022 Бойко Атанасов пред Фрог: Гешев иска от ВСС да ме уволни. Прокуратурата ще реабилитира Борисов . 0| 2944 |28.03.2022 Бойко Борисов се яви на разпит в прокуратурата . 0| 5244 |28.03.2022 Бойко Станкушев: Ако не беше арестът на Борисов, изобщо нищо нямаше да се случва . 0| 2839 |28.03.2022 Адв. Рангелов: Не очаквам промяна след разпита на Борисов, Арнаудова и Горанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads