Реклама / Ads
0| 4265 |06.07.2022 НОВИНИ

Минеков пак събира хората пред президентството: 9 юли е националният празник на свободните българи

.
Велислав Минеков Източник: БГНЕС
Помните ли какво написах в един летен ден на 2020 година? „Въоръжени претърсват президентството! Границите са преминати! Това е преврат!“ - това беше първата ми реакция на безпрецедентната до 9-ти юли 2020-та акция на Прокуратурата.
 

Само час по-късно знаех какво ще правим – събирахме се на Фонтана пред Президентството, за да спасим демокрацията. В началото бяхме няколко десетки, после няколко стотин, а в края на деня бяхме близо 10 000 – истинска тълпа от будни хора, които знаеха, че поругаването на президентската институция е последната крачка преди окончателното завладяване на държавата от мутрите и мафията. Чудото се беше случило.

 

На 9-ти юли 2020-та, народът беше решил да си върне държавата и да поиска сметка на онези безобразници, които близо 12 години тъпчеха всичките му права, които го ограбваха, осъждаха без присъда, унижаваха и унищожаваха.

 

На 10-ти юли бяхме още повече, после и още повече. В течение на месеца, стотици хиляди българи се бяха събудили, присъединиха се Пловдив, Варна, Бургас, Русе... В страната биеше сърцето на зараждащото се ново начало, което напоследък ни беше трудно да повярваме, че наистина ще се състои въобще. Въстанаха и българите в чужбина. Последваха палатковите лагери, а после и Великите народни въстания.

 

Не ни беше лесно. Обикновените хора срещу тези с цялата власт. Понякога беше притеснително, а понякога дори страшно. Бяхме заплашвани, бити, унижавани, подслушвани и мачкани, но истина беше, че всички ние вече бяхме победители. Злото беше особено зло, но то си отиваше. Вече беше ясно, че заедно сме направили решителна крачка към връщане на нормалността.

 

На 9-ти юли 2022 година е нашият Национален празник – националният празник на свободните българи. Нека да го отбележим заедно.

 

❗️На 9-ти юли 2022-ра (събота), в 18 часа, се събираме отново на площада при Фонтана пред президентството, по същия начин, както се събрахме две години по-рано.

 

Велислав Минеков, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3936 |01.07.2022 Петков: Митрофанова се опитва да си играе със страховете на хората . 0| 3341 |29.06.2022 Нинова събира своите заради изгонените руски шпиони . 0| 5611 |28.06.2022 Мирчев към Митрофанова: В Европа пари за zащита на агресори не събираме. Отивайте си в Русия! . 0| 2953 |28.06.2022 Елеонора Митрофанова събира дарения за руските военни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads