Реклама / Ads
2| 3370 |06.01.2023 НОВИНИ

Министър Алексиев: Еврокомисията проверява ”Гражданска въздухоплавателна администрация”

.
Христо Алексиев
”Европейската комисия проверява ”Гражданска въздухоплавателна администрация”. Това заяви в Народното събрание транспортният министър Христо Алексиев.
 

"В момента тази дирекция е без директор. Това, което съм поискал от "Гражданска въздухоплавателна администрация", е по най-бързия начин да започне да работи по засилване на административния капацитет и да обявят всички процедури за всички свободни длъжности, включително и за дирекция "Летателни стандарти". Стриктно следя този процес. Каквито констатации има, ще се постарая те да бъдат отстранени, за да не се стига до такъв негативен сценарий", обеща Христо Алексиев.


На този етап няма риск да бъде отнет лицензът на "Гражданска въздухоплавателна администрация".


"Лукойл Нефтохим" е преместила цялата своя икономическа дейност в България и вече плаща данъци у нас. Очаква се тази година компанията да внесе 600 млн. лв в държавния бюджет във връзка с това, че пренесе дейността си в България, съобщи вицепремиерът по икономическата политика.


От думите му се разбра още, че служебното правителство няма намерение да настоява "Лукойл" да изплати дължимите на държавата данъци за 2022г. "За данъците за 2022 г. не задавайте въпроса към мен", отговори Алексиев на депутата от "Демократична България" Мартин Димитров, пише dnevnik.bg.


През ноември миналата година служебното правителство и "Лукойл България" са споразумяха компанията да се върне към стария начин на облагане и да плаща данъците си в България. Петролната рафинерия няма да изнася печалбата си към фирмата - майка "Литаско", а ще плаща налози у нас.


"Ясно е че има поет ангажимент от страна на държавата, той е бил приет от представителите на държавните органи, когато поне е бил приемлив. Т.е. по време на последното редовно правителство. За съжаление, аз също смятам, че планът за възстановяване и устойчивост трябваше да бъде по-широко обсъден, дори последният вариант не бе качен и публикуван на интернет страницата. Трябваше много по-сериозно да бъдат обсъдени тези проекти към момента на приемане на плана. Записаните текстове там не отговарят на актуалната в момента програма. Точно за това трябва да бъдат предоговорени, за да бъдат в синхрон с европейската политика в сферата на енергетиката.", каза още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3185 |06.01.2023 Вътрешният министър Демерджиев: България няма отговор от Русия защо издирва Христо Грозев . 4| 3220 |05.01.2023 COVID-19 се завръща! Еврокомисията с препоръки за пътуващите от и до Китай . 0| 3686 |05.01.2023 Министър Зapĸoв: Мexaнизмът зa paзcлeдвaнe нa гл. пpoĸypop е нaй-вaжен зa мeждyнapoдния ни имидж . 15| 3059 |04.01.2023 Eнергийният министър Христов: След целия хаос, има пълна диверсификация на природен газ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads