Реклама / Ads
21| 5607 |03.06.2014 НОВИНИ

Министър Андреева: Не се притеснявам за поста си

.
Цялото драматизиране за проблемите в Спешната помощ не е обективно. Наистина проблеми има, но те са трупани с години. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева по bTV. Според Андреева в момента има интерес от тази криза.
 

"Тук проблемът е в организацията и в контрола на работата, няма упрек към работата на лекарите", категорична е Андреева. Анализът, който ние направихме в инфраструктурата и оборудването в Спешната помощ, показва, че то не е добро. Инвестиции не са се правили от времето на тройната коалиция. Заплатите са се вдигнали веднъж през 2012 година, отново след протест. Успяхме да извоюваме финансиране от Европейския съюз за подобряване на условията на труд в Спешната помощ.

Инвестираме в подобряването на труда на колегите, заяви Андреева. На въпрос дали министър Андреева би отишла да работи в Спешна помощ, тя отговори: "Не, аз съм си избрала да бъда акушер-гинеколог и работя в болница "Шейново". В същото време стана ясно, че д-р Александър Златанов, който е настоящи шеф на Националната здравна инспекция за Софийска област, ще бъде командирован временно като изпълнителен директор на спешната помощ в София. Това обяви здравният министър Таня Андреева след среща с представители на протестиращи спешни медици от София и страната. Лекарите обаче не са съгласни с това и заплашиха да не го допуснат да влезе в сградата.

След проверка на Медицински одит беше оповестено, че са се раздавали нерегламентирано средства на хора, които не работят там. "Не знам кой го е допуснал, но мениджмънтът на една структура е отговорност на нейния директор. Тези данни отиват в прокуратурата. За мен са нарушени основни принципи. Не може администрацията да взима повече пари от лекарите. Безусловно ще се намеся във всяка структура, която не работи, смята д-р Андреева. Според здравният министър директорът Гелев не се е справил, а дефицитът на кадри е от 2000 години. Кадри ще се вземат от други лечебни заведения и ще се пренасочат в Спешна помощ, е идеята на министъра.

Учудва ме истеричната реакция на медиците. Да не се допуска смяна при положение, че имаме толкова нарушения е нелогично, категорична е Таня Андреева. Принципалът има правото да влезе и да види какво се случва в спешния център. В рамките на две седмици ще изпратя екипи. Има нарушения, които влияят на добрата работа на Спешна помощ.

Тройната коалиция остави задължения, призна министър Андреева. Но 290 милиона задължения ни остави предходното правителство, категорична е Андреева. Интересува ме да взема такива мерки, за да се подобри работата в сектора. Не се притеснявам за поста си. Доста неща се промениха откакто съм министър, обяви Андреева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6287 |30.05.2014 Министър Андреева: Не искам да работя в Спешна помощ . 29| 5795 |30.05.2014 Министър Андреева: В Спешна помощ заплатите не са пипани отдавна . 11| 5538 |28.05.2014 Министър Стойнев: Стратегията за енергийния сектор е готова . 38| 7891 |26.05.2014 Пеевски отстъпи мястото си в ЕП на министър Михайлова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads