Реклама / Ads
27| 4280 |11.03.2021 НОВИНИ

Министър Ангелов: Търпението на всички е изчерпано!

.
Проф. Костадин Ангелов Източник: БГНЕС
Една година мина от началото на пандемията, търпението на всички е изчерпано. Всеки от нас търпи щети и лични жертви. Цената, която плащаме, е много висока. Много малко ни трябва да достигнем заветните 60-70 процента ваксинирани.
 

Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов във връзка с днешните протести срещу мерките на РЗИ в Плевен и други градове. По думите му всичките тези тревоги, през които преминаваме, явно са диетата, с която трябва да преминем и заедно можем да излезем от кризата.

 

"Моловете бяха затворени, защото много често ни обвиняват като имаме електронно обучение, че учениците отиват в моловете. Нека да видим какво ще се случи следващата седмица - две, за да преценим как ще продължат мерките. Аз мисля, че много бързо ще излезем от тях. Нека хората изразяват мнението си по този начин, съвсем разбираемо е тяхното недоволство, но целта, която ни води и която преследваме е запазването на максимално голям брой човешки животи. Очаквам мерките да дадат резултат и след две седмици ще коментираме как ще продължаваме напред", заяви той.

 

На въпрос дали ще бъдат подпомогнати хората, чийто бизнес е спрян със заповед на РЗИ, Костадин Ангелов отговори така:

 

„Това предстои да бъде обсъдено на национално ниво. Това са социални и икономически мерки. От мен се иска да пазя живота и здравето на хората. Ще направя всичко, което е по моите сили като министър на здравеопазването, тези хора да получат обезщетенията си. Разбира се, ако законът го позволява“.

 

По-рано днес към сградата на РЗИ в Плевен полетяха пасти, торти и еклери от продукцията на затворените заведения в един от моловете.

 

Протест срещу заповедта на инспекцията събра представители на различни бизнеси – като молове и фитнеси, които няма да работят до 1 април в изпълнение на новите COVID мерки.

 

Директорът на РЗИ д-р Илиян Минчев каза, че на 26 март в Плевен отново ще има заседание на Областния кризисен щаб, дотогава мерките ще останат непроменени.

 

„В Плевенска област се увеличава броят на хоспитализираните с Covid-19. Всички лечебни заведения ще увеличат леглата в Covid отделенията с 20 процента“, коментира още министърът. Иначе в Плевен ваксинацията вървяла с добро темпо, уточни той и увери, че няма никакви проблеми с ваксината „Астра Зенека“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 10057 |11.03.2021 Тази сутрин министър Ангелов се направи на Кашпировски . 18| 5114 |10.03.2021 Ексминистър Горанов се крие от правосъдието . 2| 3675 |09.03.2021 Бимбалов: В джипката на премиера друса. Министърът на икономиката едва ли ще прочете писмото ни . 12| 3475 |09.03.2021 Здравният министър прекратява предизборната си кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads