Реклама / Ads
24| 5177 |29.01.2021 НОВИНИ

Министър Аврамова призна: ”Автомагистрали” има печалба от 5 млрд. лв

.
Петя Аврамова
Министър Петя Аврамова призна, че дружеството ”Автомагитрали”, близко до властта, има печалба от 5 млрд. лв. Фирмата е критикувана, че изпълнява дейности без обществени поръчки без да се спазват законите и европейските директиви.
 

Аврамова каза пред bTV , че "Автомагистрали" има спечелена обществена поръчка от АПИ за ремонт на пътища и отхвърли твърдението на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, че строи без да печели обществени поръчки в нарушение на закона.


"Подкрепили сме в парламента предложението на БСП Сметната палата да влезе в "Автомагистрали" и да провери всички договори на фирмата. Нека оставим контролните органи да си свършат работата и тогава ще можем да коментираме подробно", посочи регионалният министър.

 

Тя обясни последните свлачища край Рилския манастир и Елисейна с интензивните валежи и рязката смяна на температурите в последните седмици.

 

Такъв е случаят и със срутището в Искърското дефиле. Направили сме организация още през нощта. Най-важното е, че няма жертви и нанесени вреди на имущество. Нито една мрежа не може да спре тези скали - това е над 4 тона скална маса. Никой не може да предскаже кога и къде може да се случи свличане на скална маса. АПИ работи по укрепването на скалите в района на цялото Искърско дефиле, обясни тя.


"Срутището по пътя за Рилския манастир също бе непредвидимо. Там беше завършен само първият етап от проекта и предстоеше да се изпълни вторият. В момента има предложение да се направи тунелно съоръжение, което отвежда падналите камъни и скали извън обхвата на пътя. В момента това предложение се разглежда от АПИ и проектантите. Не съм запозната да има сигнали за изсичане на горите в района на Рилския манастир и това да е довело до активиране на срутищата. Има органи, които могат да извършат подобна проверка, и да дадат повече информация по темата", добави тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4142 |28.01.2021 Експерти питат енергийния министър за новия блок на АЕЦ “Козлодуй” . 26| 4415 |28.01.2021 Министър Терзийски обвини Цветанов в лъжа: Областните директори на МВР не влияят върху изборите . 2| 8234 |28.01.2021 Бившият военен министър Георги Ананиев е починал от коронавирус . 37| 4008 |27.01.2021 Здравният министър: Не разбирам логиката на този протест. Прилича на уличен бой

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads