Реклама / Ads
2| 2736 |05.07.2023 НОВИНИ

Министър Попов: Партийните противоречия на старта на ротационното управление са полезни

.
Източник: БГНЕС
Партийните противоречия на старта на ротационното управление между ПП-ДБ и ГЕРБ са нещо нормално и дори са полезни. Това заяви в ”Тази сутрин” по bTV министърът на околната среда и водите Юлиан Попов.
 

"Партийните противоречия са нещо естествено. Съживяването на парламента задължително минава през по-драматична фаза. През последните десетина години парламентът беше много вял, много непарламентарен. Това събуждане и раздвижване е може би най-доброто нещо, което се случи.

 

Най-лесно се работи в диктатура. Там един човек или група хора решават и действат в една посока. Много често тази посока е грешна, до такава степен, че може да разруши цялата държава. Както например е в Русия в момента.

 

Така че фактът, че споровете при нас в някои моменти пречат, не е чак такъв проблем. Да, някои неща се забавят, но законодателната и изпълнителната власт са различни неща. Според мен крайният резултат на споровете в парламента е по-добър закон. Невинаги, но общо взето е така", коментира номинираният от ПП-ДБ за министър на околната среда и водите.

 

"Би било лицемерно, ако двете политически групи (ПП-ДБ и ГЕРБ - б.а.) изведнъж кажат "ние толкова много се обичаме и нямаме никакви различия", добави Юлиан Попов.

 

"Липсата на лидерска среща вчера може би е сигнал, че напрежението е спаднало. Идеята да има подобни срещи е да обира и намалява напрежението. Също - има много неща, които трябва да се правят. А това са хора с постоянна ангажираност. Постоянно казвам, че работата ми е 24 часа", каза още министърът.

 

Той бе помолен да коментира отказа на Мария Бояджийска да заеме поста заместник-министър на околната среда и водите. "Аз исках тя да остане, но тя прецени, че иска да се оттегли, за което съжалавям", заяви Юлиан Попов. 

"Не си поставям конкретен хоризонт. Работим така, че нещата да вървят добре.

 

Но в същото време работим за много дългосрочна перспектива, много по-дълга от един мандат. Нормално е за всяко правителство да работи не само за решаване на текущи въпроси, но и да програмира за по-дълъг период. Формално има разбирателство между двете политически групи за това как ще работи този кабинет за 18 месеца. Дали ще бъде повече или по-малко, ще видим", каза той за плановете за управление.

 

На въпрос как би работил и с премиер Мария Габриел, когато изтече мандатът на Николай Денков, Юлиан Попов отговори: "Тя е чудесен човек, чудесна жена, професионалист, с много добро познаване на Европа и европейските политики. Но и в момента министър-председателят и заместник министър-председателят работят много добре."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2945 |04.07.2023 Министър Цеков: Спираме практиката за работа на парче, приключва ремонта на тунел на магистрала „Хемус“ . 0| 2667 |04.07.2023 Земеделският министър Вътев: Ще работим за български храни, произведени с наши суровини . 0| 2647 |03.07.2023 Министър успокои летовниците: Водата в Черно море не е замърсена . 17| 3561 |02.07.2023 Правосъдният министър: Предлагаме правителството в оставка да бъде назначавано за служебно правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads