Реклама / Ads
37| 11109 |13.08.2021 НОВИНИ

Кирил Петков: Не изглежда реалистично да има трети мандат на правителство в този парламент, с тези депутати

.
Кирил Петков
Не изглежда реалистично да има трети мандат на правителство в този парламент , с тези депутати. Така отговори на въпрос дали ще приеме да стане министър в правителство с трети мандат служебният министър Кирил Петков.
 

Шокиран съм, че няма още Кимисия за бюджета. Заделени са 400 млн. за ковид кризата. Законът изисква Народното събрание да го утвърди. И рискуваме актуализациите на пенсиите, рискуваме да няма 1000 лв. за медиците на първа линия. И рискуваме, защото някой се занимава с клюки и интриги, а не се направи Бюджетна комисия и се актуализира бюджета, посочи още той пред bTV.

 

ГЕРБ да погледне своите избиратели в очите и каже: Няма да подписваме "празен чек" по политически причини, няма да ви актуализраме пенсии, няма да има пари за медиците...., допълни служебният министър.

 

Във вода газим, но жадни ходим, защото някой не си върши работата. Защо? Защото питаме за канадското гражданство на Кирил Петков и т.н...., каза още той.

По закон без парламентът да разреши, не може да харчиш парите на държавата. Има закон за бюджета, обясни министърът.

 

Той коментира и казуса с двойното си гражданство: Имах двойно гражданство. Направих отказ от канадското си гражданство, понеже знам закона. Заверил съм нотариално документацията много преди да стана министър. Моят баща и майка емигрираха едно време и така отидох в чужбина и учих в университета на Британска Колумбия. С придобиване от баща ми на канадско гражданство, го придобих и аз. Цялото ми семейство е тук от 15 години. Бизнесът ми е опериращ в България. Единственото е, че продаваме българско производство в Канада.

Документацията съм я приготвил, имам регистрирана поща. Очаквах този въпрос да изникне по-рано. За мен това са лични интриги. Аз имам моите волеизявления, нотариално подписани, платени такси, разкри той.

 

Обясни и друг казус. Имал съм компания, която впоследствие, като продадох своя дял, е продала строеж на фабрика в Божурище. Но няма нищо общо с министър Василев. Никога не съм продавал и купувал за право на строеж. Но когато човек се опитва да скалъпва истории..., посочи Петков.


Единственото, което мога да си обясня е, че когато спреш толкова много средства - милиони за строеж, парите за язовирите, спрените средства В ББР, сигурно съм ядосал много хора, с много задкулисни интереси. Не знам дали са се отказали от мен на някаква лична база, че съм отказал да им бъда минист. Не нам

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8402 |13.08.2021 Министър Петков: Направих отказ от канадското си гражданство преди да встъпя в длъжност . 8| 4928 |13.08.2021 Кирил Петков: Нито един от язовирите в тежко състояние не е сред ремонтираните . 6| 6375 |10.08.2021 Пророчеството изпълнено: Трифонов, 2015 г.: Да взема да направя една партия. Не ви ли изглежда нелепо? . 3| 4074 |09.08.2021 Петков: Културата може да бъде самоиздържаща се, ако е направена по смислен начин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads