Реклама / Ads
0| 2691 |02.09.2022 НОВИНИ

Министър обяви кога се очаква да завърши строежа на интерконектора с Гърция

.
Иван Шишков
”Остава още малко, нека всички се напрегнем, всички участници в строителството. Държавата буквално стана участник в строителството, ако забелязвате, но това няма никакво значение, ще положим всички усилия докрай за да можем да завършим обекта”, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Той инспектира интерконектора с Гърция.
 

"Прецених, че към този момент е добре да дойда на място да видя. Имам информацията, че има напредък в строителството", заяви Шишков.


"Всеки ден получавам снимки, всеки ден знам какви документи се дават, какво не се дава и считам, че е добре периодично, както го правим, периодично да идвам на място да проверявам", обяви служебният министър.


"Ние правим всичко възможно за приключването на обекта, разбира се, зависи от строителя. Надявам се, че това което видя днес, да ме успокои, макар че не би трябвало никой да се успокоява в тази ситуация. Всеки ден е ценен. Не би трябвало да изпускаме никакъв ден. Искам да ви кажа, че на този обект, разрешителното за строеж е от 2017 година", каза още Шишков.


"Мога да кажа, че имахме на няколко пъти напрежение с надзорника и строителя на тема документи. Дадени са доста голяма част от документите, все още не сме получили всички документи, които искаме. Непрекъснато водим кореспонденция, даваме им срокове, те представят част от документите. Надявам се до края на другата седмица да приключим с документите", обясни Шишков и добави, че напрежението е чисто професионално.


"Аз към този момент нямам притеснение, но въпреки всичко считам, че трябва да поддържаме темпото, което го започнахме преди месец", отговори Шишков на журналистически въпрос дали има притеснение за забавяне в сроковете за завършване на интерконектора.


"Строителят коментира, че до 10-15 септември ще бъдат готови. Надявам се това, което ще видя днес, да бъда спокоен, че ще се случи така", каза още Шишков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3209 |02.09.2022 Министър Минеков не спаси Тютюневия склад в Пловдив, бутнаха го . 0| 2671 |02.09.2022 Министър Демерджиев на границата: Мигрантският натиск намалява, има нови патрули, ще има рокади и наказания . 0| 2673 |02.09.2022 Министър Шишков инспектира интерконектора Гърция - България . 0| 2734 |02.09.2022 Министър Стоянов: Правим всичко възможно, за да удължим живота на МиГ-29 към момента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads