Реклама / Ads
0| 3176 |04.06.2022 НОВИНИ

Хр. Проданов: Борисов от сутрин до вечер се оплакваше за сирийската криза. Константинова един път не се оплака

.
Христо Проданов Източник: стопкадър, bTV
Не бива да правим генерални заключения и да осъждаме вицепремиера Калина Константинова. Все пак й прави чест, че положи усилия и се справи изключително добре с тази бежанска криза. Спомняте си по време на сирийската криза – бежанците, които влизаха от Сирия в България бяха 6000 през целия периоди тогава Бойко Борисов от сутрин до вечер от телевизорите ни се оплакваше колко е тежка ситуацията. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов.
 

„За сравнение, през последните три месеца минаха 300 000 украинци под една или друга форма през територията на България и не чух Калина Константинова един път да излезе някъде и да се оплаче колко е тежко. Да, най-вероятно е станало така, че си е изпуснала нервите, за което тя се извини. Не смятам, че трябва да я виним, тя свърши доста работа“, обясни пред bTV той.

 

Проданов отчете, че 22 000 украински бежанци са настанени по новата програма  в държавни бази на по-ниска цена (б.р. плащат се по 15 лв. на ден за бежанец).

 

„Идеята е в следващите три месеца да има пълна интеграция на тези хора, за да започнат вече да работят и да живеят като всички останали български граждани, защото това е спасението. Няма по-добър начин да се интегрираш в едно общество, ако техните и нашите деца учат в един клас и ние работим с тях заедно. Това е пътят“, заяви министърът на туризма и добави, че в момента по данни на работодателските организации у нас има над 200 000 свободни места и за тях няма желаещи българи.

 

„В същото време украинските граждани, които в момента са в България има много специалисти, има възможност тези хора да бъдат интегрирани пълноценно и да започнат да работят. Съответно да освободят в рамките на месец-два държавните бази, в които са настанени, за да може и работниците и служителите да отидат на почивка“, каза още Проданов.

 

Според Проданов войната в Украйна е оказала негативно въздействие върху туристическия сезон в България по две направления.

 

„По обясними причини не можем да очакваме руски и украински туристи в България, те обикновено са около 1/10 от входящите туристи у нас. Другият негативен ефект е може би благодарение на фалшиви новини, че тук е неспокойно и че имаме проблем на Черно море, лошите географски познания на нашите европейски приятели и партньори, които си мислят, че България граничи с Украйна и че ситуацията е неспокойна. Положили сме всички усилия да убедим чуждестранните ни партньори, че сме сигурна и спокойна дестинация, и чуждите, и българските граждани ще изкарат приятна, сигурна и спокойна почивка“, добави министърът на туризма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3220 |02.06.2022 Политолог: Правителството да изясни смисъла от съществуването си. Офертата да свалим Борисов вече не стига . 0| 3278 |01.06.2022 ПП за бежанците: Срамно е, колеги от ГЕРБ! Заради завещаното от Борисов трябваше да изградим всичко от нулата и успяхме . 0| 3992 |31.05.2022 Борисов пред ЕНП: За да се покажат, че са много готини, пуснаха украинците в 4-звездни хотели.Сега - на палатка . 0| 5106 |31.05.2022 Порошенко към Борисов: Бойко, аз разчитам на теб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads