Реклама / Ads
7| 6080 |04.04.2018 НОВИНИ

Министър Радев потвърди информация на Frog за подготовката на бягството

.
Валентин Радев
”Трябва да ви информирам, че за подготовка за бягство на лицето Владимир Пелов Стефанов имахме оперативна информация още миналата година лятото, която е дадена още тогава и на Министерството на правосъдието, и на тези, които са заинтересовани от това.
 
Взети са необходимите мерки по това, но за жалост се случи така, че той избяга от затвора", каза вътрешният министър Валентин Радев в парламента.

"Трябва да ви информирам, че за подготовка за бягство на лицето Владимир Пелов Стефанов имахме оперативна информация още миналата година лятото, която е дадена още тогава и на Министерството на правосъдието, и на тези, които са заинтересовани от това. Взети са необходимите мерки по това, но за жалост се случи така, че той избяга от затвора", каза още вътрешният министър.

 В момент в Столичната дирекция на вътрешните работи е създаден и действа щаб за издирването на затворниците. Той се ръководи от шефа на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски. "Усилено се охраняват границите на места, където се очаква, че един или двамата избягали затворници могат да излязат", каза Радев и уточни, че умишлено не уточнява къде.
 
В момента се води следствие и вътрешният министър посочи, че не може да каже повече. "Но мога да кажа, че са разпитани и се разпитват в момента и са под контрол свързани лица с тези двамата - тези, които вероятно са помагали, тези, които се очаква сега да помогнат, защото те са навън", каза Радев.  

Вчера двама рецидивисти - Владимир Стефанов и Радослав Колев, избягаха от софийския затвор, след като нападнаха надзиратели с оръжие. Пострадали няма, а след инцидента започна търсенето на бегълците. Още вчера полицията обяви за издирване Колев и Стефанов и призова хората за съдействие. Столичната дирекция на вътрешните работи призова хората, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. От дирекцията предупреждават хората да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.  Главният секретар на МВР Младен Маринов предупреди хората по никакъв начин да не търсят физически контакт с избягалите затворници.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5356 |04.04.2018 Викат Цачева и Радев заради издънката в Софийския затвор . 0| 4669 |03.04.2018 Радев: Ценим усилията на Черна гора за напредъка в евроинтеграцията . 1| 6249 |29.03.2018 Дадоха на съд зам.-министъра на транспорта Ангел Попов . 0| 6488 |29.03.2018 БСП иска оставка на Валентин Радев заради летището

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads