Реклама / Ads
4| 3019 |23.12.2021 НОВИНИ

Министър Радостин Василев очи в очи с ръководствата на ЦСКА и ”Левски”

.
Радостин Василев Източник: БГНЕС
Три много важни срещи присъстват в програмата на новия министър на младежта и спорта Радостин Василев днес. Ден преди началото на коледните празници той ще приеме представители на футболните ЦСКА и ”Левски”, както и на Обединени спортни клубове ЦСКА.
 

Това беше едно от първите заявени намерения на Василев пред медиите. След всяка една от срещите ще има кратък брифинг, на който ще говорят двете страни.

 

В 10:00 ч. в сградата на министерството трябва да пристигнат представителите на футболния ЦСКА. Василев заяви, че ще разговаря с тях за реконструкцията на стадион "Българска армия".

 

"Червените" вече имат проект за ново съоръжение, което няма да излиза извън границите на сегашното в парк Борисова градина в столицата. Проблемът идва от неразбирателството с дружеството "Сердика спортни имоти". Служебният министър и предшественик на Василев - Андрей Кузманов, заяви, че то има спешна нужда от оздравяване, тъй като от ЦСКА не са плащали задълженията към него.

 

От футболния клуб пък са категорични, че направените инвестиции в предоставените им спортни бази - стадион "Българска армия" и базата в Панчарево, също са в голям размер и държат те да им бъдат приспаднати.

 

Пред bTV в средата на декември собственикът на клуба Гриша Ганчев заяви, че ще се оттегли окончателно, ако до година строежът на нов стадион не започне.

 

В 12:00 ч. при Василев ще пристигнат собственикът на футболния "Левски" Наско Сираков и изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков. В изказване пред медиите преди седмица новият министър заяви, че иска да говори с представители на "сините" заради тежкото финансово състояние на клуба.

 

От началото на 2020 г. тимът от стадион "Георги Аспарухов" преживява криза, тъй като тогава се оттегли предишният основен спонсор - компания за спортни залози, собственост на Васил Божков. "Левски" се издържаше предимно с дарения от фенове, а след това постигна съгласие и с фирма, собственик на казина и игрални зали, която да инвестира в клуба.

 

Преди време "сините" също заявиха намерение да обновят стадиона си, но по този казус засега няма развитие.

 

"Ако "Левски" и ЦСКА имат трудности в своето съществуване, значи системата на футбола е сбъркана", заяви Василев преди дни.

 

В 15:30 ч. започва срещата на министъра с представители на Обединени спортни клубове ЦСКА. Темата ще бъде търгът за базите на "червените". Процедурата беше обявена от бившия министър Кузманов, но предизвика остра негатива реакция от 13 спортни клуба на ЦСКА, чиито таланти ползват въпросните зали и бази.

 

Пред медиите Василев заяви, че е спрял търга, тъй като трябва да се запознае с всички документи по него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3438 |23.12.2021 15% е ръстът на произведената електроенергия, системата не е нестабилна, увери министър Николов . 0| 2901 |23.12.2021 Рашков обяснява в НС за изборите на 14 ноември, Василев – за Плана за възстановяване . 3| 4105 |22.12.2021 Министър Сандов: Отпускаме пари на общините за борба с мръсния въздух, но засилваме и контрола . 11| 3910 |22.12.2021 Обрат: Петко Сертов няма да е съветник на външния министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads