Реклама / Ads
1| 2527 |20.02.2024 НОВИНИ

Министър Шалапатова: Шенген, еврозоната и ОИСР са важни приоритети, ключови за общественото благосъстояние

.
Социалният министър Иванка Шалапатова Източник: БГНЕС
Присъединяването към Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) са изключително важни приоритети, които имат пряка роля за благосъстоянието на хората. Това мнение изрази социалният министър Иванка Шалапатова по време на форум, посветен на уменията на бъдещето, във връзка с кандидатурата на България за членство в ОИСР. Събитието се провежда в София Тех Парк.
 

За социалното ведомство са изключително важни всички мерки, които да бъдат предприети както от държавната администрация и от местната власт, така и от бизнеса и обществото, за преодоляване на предизвикателствата, които водят до сериозни социални неравенства и бедност и социална изолация, отбеляза министърът. Тя постави специално ударение върху предизвикателствата пред обществото като застаряващото население и демографските затруднения.

 

По думите й една от темите, които се обсъждат, е и зеленият преход върху регионите, които са засегнати от него. Шалапатова смята, че възстановяването от COVID-пандемията и две войни в света са също предизвикателства с пряко отражение върху българското общество.





"В управленската програма на нашето правителство основен акцент е човекът и неговите възможности да се справи с предизвикателства в Европа и света", категорична бе тя.

 

В началото на форума приветствие отправи и Гергана Паси, президент на Дигитална национална коалиция. Уменията са тема, която е истински важна за държавата ни на утрешния ден. Уменията са много повече от това какви оценки получават нашите деца, каза тя. Те са начинът, по който участваме в демократичния процес на собственото ни общество, начинът, по който контролираме демократично институциите, начинът, по който разчитаме дезинформацията в състояние на война, уточни Паси. Уменията са начинът, по който съпреживяваме промените, които се случват около нас, каза още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6024 |20.02.2024 Внезапно почина синът на шефа на "Роснефт" . 8| 3151 |20.02.2024 И ВСС създаде комисия за Нотариуса. Три месеца ще проверяват дела, свързани с него, включително за КТБ . 1| 2652 |20.02.2024 МФ слива НАП с Агенция “Митници” . 19| 3034 |20.02.2024 Путин ще държи тялото на Навални две седмици за “химичен анализ”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads