Реклама / Ads
0| 3161 |28.11.2022 НОВИНИ

Министър Шишков: Надявам се част от Северния обход на Бургас да е готов до края на годината

.
арх. Иван Шишков Източник: БГНЕС
Надявам се част от Северния обход на града да е готов до края на годината. Това каза пред журналисти в Бургас служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. 
 

Той е на работно посещение в града, за да инспектира изграждането на пътната отсечка, а по-късно, заедно със заместник-министъра на спорта Петър Георгиев и началника на ДНСК арх. Деляна Панайотова, ще извърши проверка и на спортна зала "Арена Бургас“.  

 

Постигнато е съгласие тази част от пътния възел, която е откъм "Сарафово", да бъде отворена, за да може да се облекчи движението от квартала към Бургас, посочи министърът.

 

"Надявам се това да се случи до Нова година. Такива са уверенията. Виждате, че цялостният път е почти готов. Разбира се, има още малко да се довърши. Оттук нататък метеорологичните условия ще бъдат факторът, който ще определи дали това ще бъде завършено в рамките на около месец.

 

Ако не, напролет ще има готовност. Това, което коментирахме, е евентуално да се пусне и временното движение, докато метеорологичните условия позволяват. Нещата в момента са напреднали. Проектът, който аз съм гледал, е от 2013 година.

 

Има няколко преработки. Строителят е строял на приливи и отливи. Надяваме се, че сме на финала и че съвсем скоро движението ще бъде пуснато", посочи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството. 

 

Няма нередности по проекта, добави арх. Шишков. "Този обект ще се впише добре в градската среда. Към строителя се плаща регулярно. Водим разговори, в тази насока няма проблеми", посочи той. 

 

Кметът на Бургас Димитър Николов, който също бе на място, добави, че последният етап от проекта е за изграждане на осветлението. 

 

"Успоредно с изграждането на пътната връзка, ние ще започнем и развитието на индустриалните терени. Започна се поставяне на осветлението, което е съвременно и енергийно ефективно. Адаптирахме новите технологии към този проект", посочи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 8262 |27.11.2022 Министър Стоянов: Имаме право да продаваме у нас продукти от руски петрол. Не заобикаляме санкциите . 0| 3034 |26.11.2022 Регионалният министър се задейства след протеста в Омуртаг . 1| 3001 |25.11.2022 Арх. Шишков: На път сме да превърнем в реалност строителната илюзия около АМ „Хемус” . 3| 3210 |25.11.2022 Никола Стоянов: Надяваме се инфлацията да спадне чувствително

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads