Реклама / Ads
13| 3965 |05.06.2021 НОВИНИ

Министър Василев: Няма опасност за клиентите на санкционираните дружества

.
Асен Василев
64 фирми, свързани с Божков, Пеевски и Желязков, попадат в ”черния списък””Това, което ние правим в българския списък е да сложим, както казах, всички съдружници, управители, тоест всички, които са били директно свързани, тук даже не говорим за асоциирани, а за директна връзка – те са се подписвали на един и същ документ както се казва, тях ги слагаме в нашия списък, така че да ограничим контакта точно с оглед нарастване на този списък”, заяви министърът на финансите Асен Василев.
 

Тъй като за първи път санкциите, които се налагат са в такъв мащаб - са необходими и извънредни действия, за да не пострада държавата, допълни той пред Bulgaria ON AIR.

 

"Българската държава към момента няма законова рамка, изградена как действа в тази ситуация, тъй като ефектът е заразен. Ако има сериозен обмен с фирми в този списък, има шанс и тези фирми да попаднат в списъка. Това, което ние можем да направим като правителство, без парламент в момента, е да предприемем една временна мярка, с която да ограничим държавните дружества и структури, поне те да не се заразят", допълни още той. И добави, че в понеделник или вторник ще има вече окончателни първоначални списъци.


"Тук обхватът е много ясно дефиниран, за да няма спекулации – става въпрос за съдружници или управители", категоричен е той. Няма опасност за клиентите на санкционираните дружества, обясни министърът.


Сред санкционираните български компании попадат фирми за жилищно строителство и хазартни игри, включващи и онлайн залагания.


Исторически погледнато, санкционираните българи заемат 25% от всички срещу които е приложен закона "Магнитски".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4550 |05.06.2021 Министър Панайотов иска разследване на прокуратурата за далаверите в отбраната . 7| 8248 |05.06.2021 Диана Дамянова: След като държавата няма да общува с Божков и ”Българско лято”, да направи същото с Пеевски и ДПС . 10| 4631 |04.06.2021 Асен Василев: Всички, свързани със санкционираните лица, ще попаднат в списък на сайта на НАП и на МФ . 28| 24872 |04.06.2021 Министър Минеков: Калището е тотално. То е такова крадищe, че давам всичко на Кьовеши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads