Реклама / Ads
1| 3588 |13.12.2021 НОВИНИ

Министерство на икономиката: Даниела Везиева предаде щафетата на Корнелия Нинова и Даниел Лорер

.
Корнелия Нинова, Даниел Лорер, Даниела Везиева Източник: БГНЕС
Служебният министър на икономиката Даниела Везиева предаде щафетата на нейните наследници – Корнелия Нинова, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията и Даниел Лорер, министър на иновациите и икономическия растеж.
 

„За мен е удоволствие да посрещна в Министерството на икономиката и индустрията г-жа Корнелия Нинова и министъра на иновациите и икономическия растеж Даниел Лорер. Оставям едно министерство, в което през последните 7 месеца успяхме да положим основите на промяната, на различния модел на управление и поведение. Повдигнахме завесата на прозрачната бизнес среда. Пожелавам на колегите, за да продължат тази промяна. Убедена съм, че ще го направят. Имаме нужда България да получи своето място в рамките на Европейския съюз и да се чувстваме в България така, както когато ходим да работим в чужбина“, заяви Везиева.

 

„Оставям министерство с един изключително експертен екип, който показа, че е готов да прави промяна, че промяната следва лидера. В лицето на двамата нови министри виждам лидери и вярвам, че екипите ще ги следват безспорно. Пожелавам успех“, завърши тя.  

 

„За мен е отговорност да поема ресор икономика и индустрия. Разбирам, че за да има възможност да правим социална, здравна, образователна, екологична и всякаква друга политика, е необходима стабилна икономика, да има приходи, за да може да се осъществява цялата програма на правителството. Поставяме си амбициозна цел да постигнем висок икономически растеж, икономика на знанието, да ограничим сивия сектор, да насочим вниманието си към българския бизнес в икономическата криза, да насърчим износа, да икономизираме външната политика. От утре – на работа“, бяха първите думи на Корнелия Нинова като вицепремиер и министър на икономиката.

 

„Чака ни дълга и изключително интересна работа. Най-интересните истории ще се случват при нас. За пръв път България решава да постави фокус върху икономическия растеж чрез иновациите. България е отворена за умен бизнес, иска да иновира и да е първа. Министерството на растежа и иновациите ще разказва това на целия свят. Започваме от днес. Останете с нас, за да ги чуете през следващите четири години“, заяви министър Даниел Лорер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3495 |10.12.2021 Правосъдното министерство: Готови сме с корекцията по Плана за възстановяване . 7| 2920 |10.12.2021 Николай Денков се чувствал като ”лошото ченге” заради министерството на здравеопазването . 11| 5162 |07.12.2021 Минеков: Министерството на културата няма договор с какъвто и да е вестник или медия . 16| 4605 |06.12.2021 Нинова коригира К. Петков: Спекулация е, че ще има Министерство на държавните предприятия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads