Реклама / Ads
1| 2794 |29.11.2022 НОВИНИ

Министерството на здравеопазването с работна група за поръчката на медицинските хеликоптери

.
Министерството на здравеопазването прекрати обявената обществена поръчка с предмет: ”Закупуване на санитарни превозни средства за транспорт по въздух, осигурени с необходимото оборудване и апаратура за нуждите на спешната медицинска помощ.” В нея беше заложена доставката на общо 6 хеликоптера.

Причина за това е предвиденото в документацията задължително изискване оферираните хеликоптери и оборудване към тях да са на цена, равна или по-ниска от заложения от възложителя максимален финансов ресурс. Това съобщиха от здравното министерство.

 

Заложеният в прекратената процедура за закупуване на хеликоптери бюджет е финансиран по Договор за безвъзмездна финансова помощ по Проект "Осигуряване на въздушни превозни средства за реакция при спешни медицински състояния", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" (2014-2020). Тя е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

 

С цел преценка и анализ на условията, при които би могъл успешно да бъде възложен и изпълнен проектът за спешната медицинска помощ по въздух, в Министерството на здравеопазването се сформира работна група, която да разгледа отново параметрите на поръчката. Ще се преценят потенциалните рискове, в случай на необходимост ще се предложат промени в условията на процедурата.

 

В работната група се предвижда да вземат участие експерти, които са представители на всички институции и са ангажирани с процеса и процедурата по придобиване на въздушни превозни средства за реакция при спешни медицински състояния. Очаква се да участват представители на Държавния авиационен оператор, Специализирания отряд "Въздушно наблюдение" към Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР, Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение", Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" на МТС.

 

Към настоящия момент няма риск от неспазване на сроковете, които са заложени по проект "Изграждане на система за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха" – част от Националния план за възстановяване и устойчивост. Министерството на здравеопазването трябва да полажи всички необходими усилия в съответствие с българското и европейското законодателство, за да бъде успешно завършен проектът по въвеждане на спешната медицинска помощ по въздух.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2836 |22.11.2022 Димитър Манолов: С работодателите нямаме съгласие за минималната работна заплата . 3| 2581 |21.11.2022 На Великобритания ѝ тряват имигранти. Нуждае се от работна ръка . 2| 4280 |13.11.2022 Евростат за 2021 г.: Над 1,2 милиона българи на възраст от 15 до 64 години са извън работната сила . 2| 2826 |11.11.2022 Средната работна заплата у нас е скочила до 1787 лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads