Реклама / Ads
2| 3726 |26.04.2017 НОВИНИ

Министри можело да бъдат и непартийни членове

.
Валери Симеонов отрече ГЕРБ и Обединени партиоти (ОБ) да обсъждат конкретни имена за бъдещи министри. Той дори разкритикува политолозите, които казват, че това не може да е вярно. След като на няколко пъти отказа да разкрие подробности, Симеонов най-накрая повдигна завесата.
 
"Има изричен текст в коалиционното споразумение, че всяка от политическите сили може да издига кадри, които не са нейни членове. Това могат да са други специалисти", заяви той. Валери Симеонов бе помолен да коментира и скандала Цацаров-Дончев. По думите му не е редно извън кабинета си главният прокурор да прави подобни срещи, но не смята, че това е наказуемо. Допусна, че Цацаров все пак се среща с бизнесмени по време на коктейли или други такива събития.

 

"Не мога да коментирам, защото не съм присъствал (на срещата, бел. ред.) В сферата на предположенията влизаме и никой не може да каже кое е истина. Много по-важен е въпросът какво става с КТБ", заяви лидерът на НФСБ. Валери Симеонов каза, че недоумява защо през януари срещу КЕВР е започнала проверка. В същото време прокуратурата е неглижирала доклада на Временната анкетна комисия в предишното Народно събрание, което разследваше нарушенията в енергетиката.

 

В този доклад парламентът е отбелязал, че КЕВР не е извършил контрол върху ЕРП-тата. Валери Симеонов реагира остро на изказванията на турския посланик у нас Сюлейман Гьокче. "По българска телевизия да слушам турския посланик", коментира с недоволство политикът. Симеонов даде да се разбере, че не приема критиките на Гьокче. Смята, че въпросът е деликатен, защото с Турция сме съседи, но добави, че "нашето задължение е интересите на България".

 

"Този същият участваше пряко в предизиборната кампания. И този идва във вашето студио и говори, че Турция била най-големия приятел", коментира Симеонов пред Нова телевизия. Той обяви, че ще настояват за отстраняването на нашия посланик в Турция Надежда Нейнски заради нарушаване на всякакви норми. Обвини я, че е обикаляла цяла Турция, за да кара хората да подават заявления за гласуване.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5202 |25.04.2017 Борисов: Министрите най-лесно се слагат и махат . 6| 5739 |24.04.2017 Горанов: Имената на министрите не са важни . 6| 5303 |23.04.2017 Кр. Каракачанов изплю: Ще има 4-ма вицепремиери и 17 министри . 2| 6470 |21.04.2017 Правят чернова на министрите в ”Борисов 3”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads