Реклама / Ads
0| 5064 |28.12.2010 НОВИНИ

Министри нищят етажната собсвеност

.
снимка: Булфото
В Министерски съвет разглеждат предлаганите промени в Закона за етажната собственост, които имат за цел да се опростят предвидени процедурите. Те са свързани с даването на еднакви права на ползвателите в сграда в режим на етажна собственост и на собствениците на самостоятелни обекти; прецизиране на съдържанието на книгата на собствениците и на възможностите за решения от общото събрание
 

Министрите ще обсъждат и проект на нов закон за енергията от възобновяеми източници. Проектът е разработен в съответствие с европейска директива за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници, с която се установяват задължителни национални цели за дела на енергията от възобновяеми източници в крайното потребление и в транспорта. За България те са съответно 16% и 10% до 2020 г.

За намаляване на административната тежест и повишаване ефективността на административните процедури проектозаконът предвижда да се създаде Агенция за устойчиво енергийно развитие. Тя ще действа като единен административен орган за осъществяване на държавната политика.

В дневния ред на заседанието е предвидено обсъждането на проект на писмо до МБВР по заемното споразумение за финансиране на „Проект за развитие на общинската инфраструктура” между България и банката, подписано на 1 февруари 2010 г.

С писмото се предлага изменение на заемното споразумение, сключено между България и банката за финансиране на Проекта за развитие на общинската инфраструктура. Общата стойност на проекта е 101 199 375 евро, като 81 млн. евро са заем от МБВР, а останалата част от сумата – национално съфинансиране. С реализацията на проекта ще бъдат завършени язовирите „Нейковци”, „Пловдивци” и „Луда Яна”, както и пречиствателните станции към тях. Съоръженията ще осигурят качественото водоснабдяване на Трявна, Мадан, Рудозем и Панагюрище. Ще се извърши и рехабилитация на язовир „Студена”, който е основен водоизточник за Перник и е в експлоатация повече от 60 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4420 |22.12.2010 Проблемите на заетостта нищят в Тристанката . 5| 7018 |30.11.2010 Депутатите нищят "рефракцията и оптометрията" . 19| 5020 |14.11.2010 Ексминистри: В Сирищник няма как да има университет . 2| 4525 |12.11.2010 Министрите се скриха в дупката на “бюджет геврек”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads