Реклама / Ads
4| 4056 |04.11.2022 НОВИНИ

Мир по Кремълски: Министерство на пропагандата и разстрели. Това ли искат родните миротворци?

.
Медведев & Путин
Часове след гласуването в Народното събрание да предоставим военна помощ на Украйна, която се защитава от руската агресия, някои национални медии обявиха социологическо проучване, което показва, че 73% от българите са против такава помощ. Кога чевръстите социолози успяха да извършат тази анкета е любопитен въпрос. Отговорите, обмислени предварително, едва ли ще задоволят мислещите хора.
 

Но проучването, както сами се досещате, не е насочено към тях. Важното е масата, подложена на обработка от шумни антинатовски и проруски агитки да се умили за пореден път от спомени за Дядо Иван, братушките и непобедимата Червена армия.

 

За тях са следващите редове и факти.

 

Бившият офицер от КГБ и настоящ президент на Русия Владимир Путин всеки момент ще подпише указ за създаване на министерство на информацията и пропагандата. Идеята, както обикновено, не идва лично от Владимир Владимирович. Този път с предложение към Парламента се изявил депутатът от „Единна Русия“и бивш зам.-командващ на Южния военен окръг ген. Андрей Гурулев. Като вещ по темата, видният „зелен чорап“ се обосновал, че в този момент подобно ведомство би играло решаваща роля за борба с информацията идваща от Запад и в контрола върху руските медии, които трябва да повдигат патриотичния дух на населението.

 

В същото време известният трол и бивш премиер на Русия, а сега зам.-шеф на Съвета за отбрана Дмитрий Медведев отново повдигна въпроса за връщане на смъртното наказание. Повод за новото му избухване е съобщението, че две момчета от Уфа се опитали да саботират елмрежата в част от града. Те признали, че го правят, защото са против войната в Украйна.

 

Такива предатели трябва да се разстрелват на място, без съд и присъда! – кипна Медведев в Telegram. Там той нарече тийнейджърите „уроди“, „животни“, „диверсанти“ и пр. педагогически издържани квалификации.

 

Това препраща към неотдавнашен указ на Путин, който създаваше органи, които да действат в армията срещу военни, които са против войната или не желаят да воюват. Това стана в навечерието на започващата мобилизация.

 

И понеже Путин, Медведев, както и запасния ген. Гурулев се аргументират с примери от Втората световна война, редно е да припомним два-три факта в тази връзка.

 

Да, по време на онази война наистина е имало Имперско министерство на народното образование и пропагандата, но то е било създадено в Третия райх, ръководил го е Йозеф Гьобелс и е просъществувало 12 години. Една от любимите теми, разработвани от министерството е била борбата с евреите до пълното им унищожаване. На 1 май 1945 г. любимият пропагандатор на Хитлер убива 6-те си деца, след което със съпругата си се самоубиват.

 

Смъртното наказание в Русия е забранено с мораториум от 1997 г. Конституционния съд потвърждава решението през 1999 г. От януари 2010 г. смъртното наказание спира да действа и в Чечения.

 

Истината е, че Путин и Медведев могат да го върнат – това зависи от Конституционни съд. Който обаче има право при форсмажорни обстоятелства в страната да променя влезли в сила мораториуми.

 

И накрая за „новите“ спецоргани, които ще следят строго за дисциплината в армията и да няма пораженчески настроения.

 

През Втората световна война Сталин създава контраразузнавателна организация СМЕРШ, която да противодейства на германски шпиони в съветската армия, както и да се справя със съветски военни, които проявяват колебливост и пр. СМЕРШ всъщност означава „Смърт на шпионите“. СМЕРШ се превръща в тъмна сила, в машина за убиване. За период от близо 3 години „личната гвардия на Сталин“, както наричали СМЕРШ е арестувала над 700 000 военнослужещи. Над 70 000 от тях са разстреляни, включително 101 генерали и адмирали.

 

Към това връщат Русия Путин и Медведев. Това ли е мечтаното бъдеще?

 

В България БСП и „Възраждане“ яростно се противопоставят на военната помощ за Украйна.

 

"Неограничената власт в ръцете на ограничени хора винаги води до жестокости". Казва го Солженицин.

 

А вие миролюбци, помислете, в ръцете на какви хора е властта в Москва.

 

Емил Азар

 

П.П. Не е лошо другият път социолозите да попитат анкетираните: Къде искате да живеят, учат и работят децата и внуците ви: а/ в Русия, б/ в България, в/ на Запад?

Може и подвъпрос да се зададе: В рубли, долари или евро искате да получавате заплатите и пенсиите си?

Българските социолози са неподкупни, независими и не слугуват на никой.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2816 |03.11.2022 От здравното министерство искат промени в системата за проследяване на лекарствата . 2| 2852 |03.11.2022 ДБ: ВЕЦ „Цанков камък” не работи, енергийното министерство крие . 3| 2976 |03.11.2022 По тертипа на Оруел и ”1984”: Руски депутат поиска Министерство на информацията и пропагандата . 2| 3814 |03.11.2022 Мащабна авария в “Цанков камък” крие енергийното министерство, твърдят от ДБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads