Реклама / Ads
9| 5178 |01.02.2019 НОВИНИ

Мира Баджева: Единственият ход на управляващите е оставка на Банов

.
Мира Баджева
Оставката на Банов е единственият ход за ГЕРБ. Приближават изборите и ще следват още много седмици на скандали. Изостря се сблъсъкът между управляващи и опозиция, наострят се оръжията, сабите и ще следват много скандали.
 

 Това каза в сутрешния блок на БНТ журналистът Мира Баджева по повод скандала "Ало, Банов съм".

 

Най-важното в случая е, че виждаме как един бивш зам.-министър нарежда на подчинените си да подменят реалността, да подправят документи, което е незаконно. Този зам.-министър трябва да си понесе отговорността. Трябва да научим политиците, че не може да продължават да се случват такива неща и да карат влака, заяви Баджева.

 

Рано или късно ще се стигне до неговата оставка, особено в контекста на приближаващите избори. Това тежи, ще им се отрази лошо на имиджа. Оставката на Банов е единственият ход за тях. В ГЕРБ виждаме нещо, което го имаше и при случая с Делян Добрев – дилемата дават ли своите ценни кадри или не ги дават, посочи журналистът.

 

По думите на Баджева с поведението си премиерът Борисов показва, че 10-те години управление все повече му тежат. Той вече се дистанцира, все още не е коментирал случая с Боил Банов, както беше и при случая с Валери Симеонов. Показва, че не му се играе този мач. Той може би вече е изгубил илюзии, че някои неща могат да бъдат променени, коментира тя.

 

Едва ли обаче на управляващите им се иска президентът Радев да направи нов служебен кабинет. Затова ГЕРБ ще искат да изкарат докрай мандата и ще си тръгнат, само ако бъдат свалени от власт, каза още Елена Йончева.

 

Това, което направи Елена Йончева, направи политическия живот по-интересен. Разкритието й обаче не е релевантно на очакванията. Подаването на оставка ще бъде признаване на вина и според мен Банов няма да си подаде оставка, каза Борислав Зюмбюлев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5356 |24.01.2019 Скандал в новата коалиция на Марешки, бламираха Орхан Исмаилов . 1| 3986 |24.01.2019 Над 8000 българи умират годишно от мръсен въздух . 0| 4572 |11.01.2019 ЧЕЗ Разпределение информира за планирани профилактики . 1| 5742 |10.01.2019 Умиращо от рак момче трогна света с любовта към новородената си сестричка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads