Реклама / Ads
11| 4878 |18.08.2021 НОВИНИ

Мира Радева: Нинова се държи най-адекватно, затова би била в състояние да състави кабинет

.
Радева и Панчугов
Суверенът ясно каза, че трябва да има коалиция. Той каза-разберете се помежду си. От ИТН казаха, че няма да гладуват за друг мандат. Това е обидно поведение. Това са хора, които не са дорасли и не разбират парламентарната демокрация. Нинова изглежда доста разумна. Лидерът на БСП Корнелия Нинова се държи най-адекватно, затова би била в състояние да състави кабинет.” Това каза по БТВ социологът Мира Радева. Ето какво още допълни тя:
 

Ние виждаме един разпад. Всеки ден пътувам София-Самоков. Пътят беше започнат, направиха се хубави дупки и изоставен. Искам да питам всички какво ще се случи като дойде зимата, леда?!

 

Виждам липсата на разбиране за коалиционна култура. Сега не могат да се разберат, ние сме в ситуация да не знаем как ще посрещнем зимата,  за да се гласува бюджет, трябва да е ясно кой ще го изпълнява. Карадайъ беше прав-какъв е този празен чек. Имаме безпрецедентно безсилие на институциите.

 

Христо Панчугов допълни:

 

Комично е това, което ни се предлага. Отново се занимаваме с това, колко ще изкара този парламент. Защо е необходимо това правителство. Липсва ми политическа визия. Имаме нужда от човек, който да каже – трябва да се направи едно, две, три. Минаха един месец и няколко дни, които  наредиха този кабинет. Ние не сме по-близо до решение на проблемите.

 

Последните години не случихме на президенти. Наблюдаваме едни хора, които просто наблюдават процесите. Може ли Радев да има по-активна роля е въпросът. Това минава отвъд консултациите към него. Ако ние приемем на каже едни хора, това няма да се получи. Всички помним „Големият шлем“ на Георги Първанов. Сега говорим за ясен дневен ред с политически план.

 

Проблемът е в това, че една институция е излъгала друга. Виждаме как институциите биваха използвани като бухалки. Не се говори в дълбочината на проблемите. Тук не става въпрос за разпределение на порции, а има ли някой в главата си визия за политическата ситуация в България. Аз поне не виждам.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3175 |17.08.2021 Нинова след срещата с Радев: Ще започнем разговорите с партиите там, където спряха при първия мандат . 4| 4749 |16.08.2021 Бивш здравен министър: Нинова е права, Кацаров може да предоговори договора за ваксини . 0| 3310 |16.08.2021 Корнелия Нинова: БСП ще направи предложения по актуализацията на бюджета . 0| 5112 |16.08.2021 Атанасова и Нинова с коментари след КСНС при президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads