Реклама / Ads
49| 5935 |07.07.2013 НОВИНИ

Мирослав Найденов: Кръгове около Цветанов искат да ме елиминират като свидетел

.
„Аз бях първият, който заяви, че Цветан Цветанов трябва да слезе от политическата сцена, тъй като му беше повдигнато обвинение“,бившият земеделски министър Мирослав Найденов, подкрепяйки исканията на пенимата отцепвици от ГЕРБ, които излязоха с декларация за излизане от партията.
 

По думите на Найденов Цветан Цветанов не само трябва да излезе от политиката, но и да се остави в ръцете на прокуратурата. „С действията си вреди не само на ГЕРБ, но и на политическата ситуация в страната. Всички партии поставят условие той да не е в ГЕРБ, за да преговарят с партията. В този смисъл той се явява и пречка пред консолидацията на дясното“, смята той.

„Заради Цветанов, партията е изолирана от политическия живот на страната. Имам много контакти с депутати от ГЕРБ и знам, че Цветанов, а не Борисов е взел решение парламентарната група да е извън Народното събрание“, твърди бившият земеделски министър и смята, че скоро депутатите ще потвърдят думите му.

Причината Цветанов да държи партията извън пленарна зала е, за да се предизвикат предсрочни избори. Така той се надява да отърве наказателното производство. „Затова прави хватки да се иска отвод на следователите“, смята Найденов.

„Стана ясно също, че на него не му е била правена данъчна ревизия, а само данъчна проверка, което е нещо много различно. Обществото не вярва в легендата му за това как е придобил шестте си апартамента“, каза Найденов.

Според него: „ГЕРБ е на хората, негов лидер е Борисов. Заради Цветанов, Фидосова и Паунов партията загуби 600 000 гласа на парламентарните избори“. И добавя: „Ако той не отстрани Цветанов, Фидосова и Паунов, ще започне организацията на нов политически проект, в който ще участвам и аз“.

Първото обвинение срещу Цветанов – за незаконно подслушване, е много по-тежко от останалите, смята Мирослав Найденов. „Защото това е престъпление, което е насочено срещу личната неприкосновенност на хората. Това е тежко престъпление, което не бива да остава безнаказано“, заяви той. „Световните диктатори по света сега си отиват за това, че са вършили престъпления срещу човечеството. Същото е правил и Цветанов“, допълва той.

Мирослав Найденов продължава да се движи с 24-часова охрана. Страхува се за себе си и семейството си. „Оценката на компетентните служби е, че бидейки свидетел по разследването срещу Цветанов, той и определени кръгове около него искат да ме елиминират като свидетел. Този извод не е направен току-така. Фактът, че ме охраняват ограничава ежедневието ми и предизвиква дискомфорт. Въпреки всичко аз съм решен да стигна докрай“, заявява той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 6171 |30.06.2013 Найденов: ГЕРБ щяха да оглавят комисията по етика, ако бяха в парламента . 11| 5915 |27.06.2013 Ангел Найденов: 25 пъти МС е летял с "Кугър" и "Спартан" през 2012-а . 0| 5279 |25.06.2013 Заека: Признах всичко, без да познавам Мирослава . 41| 4902 |23.06.2013 Др. Стойнев: Няма да се съобразявам с никакви кръгове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads