Реклама / Ads
3| 7468 |20.10.2008 НОВИНИ

Да се мисли за превалутиране на левовите кредити в евро

.
Това съветват кредитни консултанти. Кредитирането нямало да спре, но преценката при теглене на кредит трябвало да е много внимателна, като се гледа цялото оскъпяване на кредита.
 

 

Финансовата криза се разрасна доста бързо и понастоящем секторът за недвижими имоти у нас се намира под напрежение, обясни по БТВ кредитният консултант Тошо Тошев. Той обясни, че банките качили лихвите по кредитите и това било най-високото повишение през последните години. Тошев прогнозира, че банките щели да акцентират върху депозитите, където щели да са атрактивните оферти в полза на клиента. Поскъпването на лихвите било между 1 и 2%, като всяка банка била различно засегната и имало разлика между действията на различните структури.

Тошев обясни, че кредитирането няма да спре, не било и спряло, но преценката при теглене на кредит трябвало да е много внимателна, като се гледа цялото оскъпяване на кредита. Разходите по кредита не бивало да надхвърлят 40% от дохода им". Можело да се помисли и за превалутиране на левовите кредити в евро. Тенденцията била лихвата по влоговете е да се покачва и вероятно масата от хората щели да изберат точно този начин на съхранение на средствата си. Тъй като рефинансирането било свързано с много разходи, консултантът посъветва да се изчака в рамките от три до шест месеца, тъй като Европейската централна банка вече давала положителни сигнали.

Frognews.bg напомня и експертния доклад на Ларс Кристенсен, началник на отдела за проучване на нововъзникващите пазари в датската национална банка "Данске банк", който предупреждава, че България е заплашена от банкрут. Според него нереалистичните и неосъществимите проекти и измами на пазара за недвижими имоти заплашвали икономическата стабилност на страната, твърди датският специалист.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4416 |15.10.2008 Надяваме се Брюксел да преосмисли спирането на евросредствата . 26| 7117 |22.09.2008 Сергей Станишев: Радваме се на немислими доскоро демократични завоевания . 9| 4935 |09.02.2008 Тройната коалиция е решена да изкара мандата, мисли и за втори . 1| 5204 |26.10.2007 Президентът Първанов: Подписвайте днес; после не ми се мисли!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads