Реклама / Ads
13| 3556 |21.04.2021 НОВИНИ

Митов се държи като заблудено дете: Борисов демонстрирал воля за крачка встрани, въпреки „тайните“ им уговорки „да се завърне“

.
Даниел Митов Източник: стопкадър, bTV
Като заблудено и излъгано малко дете. Така звучеше днес по bTV кандидатът за премиер, издигнат от ГЕРБ Даниел Митов – протежето на Бойко Борисов. Проектокабинетът бил амалгама между опит и обновление, повтори заученото той. Това било най-правилното решение за България, а Борисов давал на Митов чисто оперативни съвети.
 

„Посланието на г-н Борисов чрез моята номинация е ясна проевропейска и проатлантическа ориентация. Очевидно г-н Борисов демонстрира воля да направи крачка встрани и да даде възможност да се състави кабинет“, смята той.

 

Припомняме обаче, че вчера от „болничното заседание“, на което беше представен проектокабинетът на ГЕРБ, самият Бойко Борисов загатна, че се е разбрал с Митов рано или късно „отново да се завърне“.

 

„Съставът на кабинета е именно продукт на разговор между мен и г-н Борисов. Заедно сме обсъждали имената“, каза протежето на шефа на ГЕРБ, като не посочи кой-кои имена е предложил. „Няма мои, няма негови. Слагахме имената на масата и обсъждахме“, отсече кандидатът за премиер.

 

Думите на Христо Иванов, че е кукла на конци, Митов определи като политическо говорене. „Тези хора подхождат като победители на тези избори, без да са такива. Нашият призив и да погледнат политическата реалност и резултатите от изборите. Не могат с лековато говорене да пренебрегнат волята на 840 000 български избиратели, които са си дали гласа за ГЕРБ“, пак заобяснява Даниел Митов.

 

Той повтори, че партията, която го издига за премиер, въпреки всичко, ще отправи официална покана за разговори с „Демократична България“ и „Има такъв народ“. Надявал се, че те ще се отзоват, макар че всички сме наясно как и двете партии многократно заявяваха, че в коалиция с ГЕРБ – не.

 

Що се отнася до критиките на Георги Марков, Митов веднага отклони темата: „Айде да не обсъждаме Георги Марков!“

 

По думите на Даниел Митов Борисов бил в много добро настроение след претърпяната операция. Борисов не бил викан в Парламента, за да представя план, а за да бъде хулен и унижаван, поръбза със защитата кандидат-премиерът. „Той е опериран, така че по-скоро няма да се появи“, добави Митов, като пак пробута Дончев, който може да замести шефа.

 

„Не знам какво значи да се справям с чекмеджетата. Не разбирам въпроса“, направи се на ощипан Митов в края на интервюто.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 7258 |21.04.2021 Христо Иванов: Митов, как ще се справиш с чекмеджетата? . 35| 10374 |20.04.2021 Георги Марков: Не те ли е срам бе, Митов? Унижавате Бойко! . 17| 4432 |20.04.2021 Харалан Александров: Борисов е като пясъчен часовник. ГЕРБ са на сухо, лющят си семките . 11| 5668 |20.04.2021 Човек на Слави коментира кабинета на Митов и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads