Реклама / Ads
0| 3825 |24.03.2022 НОВИНИ

Митрофанова: Идва енергийна катастрофа, след която ще споменават днешната ценова криза като празник

.
Елеонора Митрофанова Източник: БГНЕС
"Отказвайки се доброволно от руските нефт и газ, европейските политици готвят за страните си енергийна катастрофа, след която ще споменават днешната ценова криза като празник. Един обикновен европеец още дълго ще усеща разрушителните последици от тази глупост. Ще му стане все по-трудно да пазарува, да зарежда колата и да плаща сметките си". Това заяви руският посланик у нас Елеонора Митрофанова в седмичния си брифинг.
 

"Един обикновен европеец още дълго ще усеща разрушителни последици от тази глупост. Ще му стане все по-трудно да пазарува, да зарежда колата и да плати по сметките", предупреждава тя...

 

"Русия доставяше и продължава да доставя енергийни ресурси според контрактите в пълен обем. С оглед на безотговорната финансова политика на страните, сделките с руското "синьо гориво" сега ще се извършват в рубли. Новият ред на разплащанията се отнася до страните, влизащи в списъка на неприятелските за Русия държави, включително до България", подчерта още Митрофанова.

Посланичката отделя и специално внимание върху поредното изгонване на руски дипломати от българското правителство.

 

"Броят на колегите ни, обявени за „персона нон грата", неприятно изумява с мащаба си. Тази поредната агресивна стъпка я разглеждаме не иначе като ясно обозначеното намерение на официална София да се сведе до минимум целият спектър на руско-българските отношения. Този враждебен демарш в скоро време ще получи съответна оценка и адекватна за новия дух на двустранните отношения реакция", посочва още тя.

 

"Спецоперацията се провежда с успех, в строго съответствие с предварително утвърдените планове. Нелесно върви освобождението на Мариупол. Националистическият батальон "Азов", който се разположи тук, не дава възможност на желаещи да напуснат града по хуманитарни коридори, разстрелва тези, които се опитват да се измъкнат самостоятелно. Главорезите фактически се скриват зад хората като зад "жив щит", гласят още думите на Елеонора Митрофанова.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3059 |24.03.2022 Димитър Абаджиев: Откъсването от руската енергийна хватка е правилната посока . 0| 3115 |24.03.2022 Борисов: Петков иска да има коз с ареста, идвали нови избори . 0| 3527 |22.03.2022 Кирил Петков: Промяната идва и то в правилната посока . 0| 4413 |21.03.2022 Митрофанова: Българският народ не подкрепя действията на правителството срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads