Реклама / Ads
0| 10246 |29.06.2022 НОВИНИ

Стефан Гамизов: Г-жа Митрофанова е царицата на шахматната дъска в България

.
Стефан Гамизов Източник: стопкадър, Евроком
Да изгониш 70 дипломата без да изгониш посланичката е действие в реверсивен режим. Царицата на шахматната дъска в България е г-жа Митрофанова. Естествено, че българските политици се изпитват страх за доходите си, ако я изгонят. Основните им приходи са от корупция по линия на Русия. Така че страхът им е основателен. Това каза в предаването „Честно казано“ с гост-водещ Катя Илиева по Евроком енергийният експерт Стефан Гамизов.
 

Според него още през февруари месец, в началото на войната в Украйна, руските дипломати е трябвало да бъдат изгонени: „Митрофанова трябваше да бъде обявена за персона нон грата в момента, в който започва да обижда, ала руските пари хранят българската политика. Всичко в България е опроклетясало около диктатурата на Путин“.

 

„В случая ние гледаме едно нещо, което ще доусложни ситуацията в България. Това изглежда като много впечатляваща стъпка, само че не решава нито един от фундаменталните проблеми. В енергийният сектор това правителство отказа да спре с руските далавери, нищо не направи за една година“, твърди той и добави: „В АЕЦ „Козлодуй“ не уволниха никой, както и в другите енергийни предприятия, където шефовете са от ДПС и ГЕРБ“.

 

„Сега изгонват 70 руски дипломати и всички трябва да им ръкопляскат. Руското посолство е за затваряне“, смята още Гамизов.

 

Според него гоненето на руските дипломати няма да спре порочните практики: „Русия провежда хибридни операции в България. Това с дипломатите е много добро извинение, за да не направим нищо повече. Руският дипломат може да е оперативен ръководител на разузнавателна клетка, да е вършил злодеяния, но подписите са български. Руският дипломат не подписва платежните нареждания за грабежите в България“.

 

„Асен Василев, като ресорен вицепремиер, можеше да щракне с пръсти и да уволни всички зависими хора в енергетиката. Той написа този малоумен план за възстановяване и развитие, който като го четеш, се чудиш тези хора от Гугъл ли са го преписвали, от Уикипедия ли“, обясни Стефан Гамизов.

 

„Александър Николов е една проекция на Асен Василев, който си мисли, че разбира от всичко“, твърди той.

 

По думите му цялата ни държава е оплетена от руски икономически зависимости.

 

„Никой не беше махнат от енергетиката за цялото това време. Изтупаха прашасали папки от мазето на Националната електрическа компания да строят „Яденица“ и т.н. Това се казва абсолютно нищо“, каза още той.

 

„Миналата седмица бях Булгаргаз с официално потвърждение да им бъде доставен над 1 млрд. кубически метра газ, който не е руски, а американски шистов газ, който е по-евтин от руския. Това беше пълно мълчание по телефона, в момента, в който разбраха, че това може да се случи“, разкри Стефан Гамизов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3563 |29.06.2022 „САЩ и Великобритания командват България“: Митрофанова с първи коментар за изгонените руски дипломати . 0| 20977 |29.06.2022 Стефан Гамизов: 70 изгонени руски дипломата са малко. Мрежата в енергетиката е недокосната . 0| 3644 |29.06.2022 Стефан Тафров: Руската посланичка се държи нагло и отдавна трябваше да бъде изгонена . 0| 5624 |28.06.2022 Мирчев към Митрофанова: В Европа пари за zащита на агресори не събираме. Отивайте си в Русия!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads