Реклама / Ads
0| 3380 |02.05.2022 НОВИНИ

Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам

.
Мюсюлманите честват един от двата си големи религиозни празници - Рамазан Байрам. Той се отбелязва в края на свещения за тях месец. На този фон за първи път от две години насам молитвите се провеждат отново в храмовете.
 

Тази сутрин в Хасково двете големи джамии в града не успяха да съберат дошлите за сутрешните молитви. Веднага след тях мъжете се прибират вкъщи, където жените са започнали подготвянето на трапезата.

 

На този празник се събират близки и познати, а младите искат прошка от възрастните.

 

Държавният глава Румен Радев поздрави представителите на мюсюлманското изповедание в страната по случай настъпването на празника Рамазан Байрам.

 

„Пожелавам от сърце домовете и близките Ви да бъдат благословени със здраве, добруване и благоденствие. Нека заедно като народ да продължим да отстояваме мира, състраданието и солидарността с всички, нуждаещи се от подкрепа. Защото това е пътят за спасението не само на днешните поколения, а и на човечеството“, се казва в приветствието на държавния глава до представителите на мюсюлманското изповедание в България.

 

Министър-председателят Кирил Петков поздрави българските мюсюлмани за празника Рамазан Байрам. На официалната Фейсбук страница на Министерския съвет премиерът пожела на всички празнуващи здраве и благополучие.

 

„Добрите постъпки, които днес съпътстват празника, са част от уважението между хората, разбирателството и толерантността, с които България е пример“, написа още министър-председателят.

 

 

„Честит Рамазан Байрам на всички мюсюлмани в България. Пожелавам Ви щастие и благоденствие! Нека не само в дните на празника обичта и разбирателството изпълват домовете и сърцата Ви. Нека споделената прошка Ви дарява с радост и вяра в утрешния ден, нека сте благословени със здраве, успех и благополучие. Честит празник!“, написа и председателят на Народното събрание Никола Минчев.

 

 

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов също честити празника на мюсюлманите:

 

„Честит Рамазан Байрам на всички мюсюлмани. Пожелавам много здраве, щастие и благоденствие! Нека свещеният празник донесе взаимно уважение, толерантност, мир и просперитет на всички!“

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3461 |26.04.2022 Путин даде орден на братовчеда на Рамазан Кадиров . 0| 3194 |02.04.2022 Започва свещеният месец Рамазан . 0| 8098 |17.03.2022 Борисов е отведен в ГДНП, ще бъде задържан за 24 часа. В Банкя празнуват със заря . 0| 2997 |24.12.2021 Имен ден празнуват Евгени, Женя, Бистра, Мален

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads