Реклама / Ads
4| 4149 |09.11.2015 НОВИНИ

Младежите в БСП отчетоха 111 общински съветници

.
Млади бесепари
Все повече млади хора заемат ръководни позиции в местната власт, заяви председателят на Младежкото обединение (МО) в БСП Вероника Делибалтова на пресконференция в централата на партията.Тя посочи, че в общинските съвети, които вече функционират, младежите от БСП имат избран зам.-председател в община Стара Загора и председател на общински съвет в община Садово, област Пловдив.
 

Делибалтова подчерта, че в тези избори младежкото обединение има ръст по отношение на представителността на младите хора в местната власт.

Имаме 111 млади общински съветници, избрани в страната, заяви Николай Николаев, зам.-председател на Младежкото обединение в БСП. Той обясни, че младите социалисти са привлекли и много преференции. Николаев подчерта, че тези резултати показват развитието на нова младежка енергия в левицата. "Резултатите показват, че модернизацията и подмладяването са императив пред БСП", категоричен бе зам.-председателят на МО в БСП.

Вероника Делибалтова е на мнение, че в предизборната кампания не е станало ясно как правителството ще прави предстоящите си реформи, но след това няколко реформи са влезли в сила. "Не можем да останем безучастни към случващото се в страната и не можем да приемем, че орязването на социални придобивки може да бъде наречено реформа в която и да било система. Категорично подкрепяме протестите, организирани от сектор "Сигурност", и плътно заставаме зад техните искания", каза още Делибалтова.

"Кампанията за местните избори на повърхността изглеждаше вяла, но под нея се случваха огромни нарушения. Надявам се младите хора да останат непримирими към такъв вид избори – стотици хиляди подправени протоколи, най-голям брой невалидни бюлетини, които някога е имало, и никой не може да ме убеди, че резултатът от изборите е обективен", заяви зам.-председателят по национални политики на МО в БСП Надя Младенова. Според нея такива избори не е имало през последните 25 години, а това, което ни отличава от африканските държави, е, че ние все още пускаме бюлетини, а там топчета.

Новоизбраният общински съветник в община Гулянци от БСП Лъчезар Крумов посочи като основни приоритети, залегнали в предизборната му програма: подпомагане на млади семейства, които не могат да имат деца; разговори с работодатели за наемането на повече млади хора; създаване на социaлни фондове – инвитро, борба с бедността при децата; поддръжка на младежките и спортните клубове; съдействие за стажове в общинска администрация за млади хора; дофинансиране на паралелки в училищата и детските градини.

Като методи за увеличаване на приходите на общината Крумов посочи привличането на инвеститори и самостоятелно управление на услугите – сметосъбиране, осветление, поддържане на зелени площи.  "Хората в нашата община искат да останат в родните си места, но без работни места и доходи, това няма как да стане", подчерта той. Крумов изрази благодарност към МО в БСП за подготовката и оказаното му доверие, за да може да осъществи поетите към гражданите ангажименти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4267 |02.11.2015 Реформаторите искат да се броят бюлетините за общински съветници в Ловеч . 1| 4149 |30.10.2015 Осъдиха купувач на гласове, избран за общински съветник . 2| 4415 |30.10.2015 Заплата от 1 стотинка за общинските съветници в Кюстендил . 1| 4666 |29.10.2015 Вергиния Стоянова, кандидат за кмет на р. „Средец“: Политиката ни е да инвестираме в общинските лечебни заведения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads