Реклама / Ads
5| 5809 |19.03.2020 НОВИНИ

Младен Маринов с различни твърдения от тези на ДА ”Държавен резерв”

.
Служителите на МВР работят при тежък режим. Трябва да направим така, че да осигурим по-дълго кондицията на служителите на реда. За целта сме изготвили графици. Наложи се да освободим част от военновременния запас, за да снабдим със защитни средства колегите.
 

Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов в ефира на БТВ.

 

Припомняме, че само преди няколко часа зам.- председателят на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Асен Асенов заяви, че след въвеждането на извънредно положение в страната, освен количества спирт,  няма никакви други освободени резерви от запаса. По думите му не са постъпвали заявки и не са отправяни искания към тях.

 

Маринов отчете, че към момента 4630 души са под карантина. Текат 39 досъдебни производства, работи се по 59 предварителни проверки на хора, които не са установени на адресите си. Полицейски акции текат в цялата страна. Те целят да създадат навици у хората, които да ги предпазят от заразяване с COVID-19. Има общности в България, които по-трудно се информират и имат по-фриволно поведение, затова е нужна интензивна намеса от наша страна. 

 

Той коментира това, че  полицейски патрули са влезли в столичния квартал „Факултета“, а на входовете и изходите му има вече  контролни пунктове. Причината са мерките срещу неразпространение на коронавируса у нас. Сходни мерки взеха униформените и срещу махали в Казанлък, Ямбол, Нова Загора и Сливен.

 

„Всички граждани в България първоначално не приеха заразата сериозно. Вече постигнахме етапа, в който гражданите осъзнаха опасността и започнаха да спазват препоръките ни“, отбеляза той.

 

Във връзка с въвеждането на вечерен час в някои общини, министър Маринов заяви: „Кметовете имат право да налагат вечерен час. Това може да се нареди от оперативния щаб, с оглед на развитието на ситуацията. Бързото спазване на мерките, ще доветде до по-бързото пресичане на разпространението на този вирус. 90% от населението осъзна опасността и спазва мерките."  разкри вътрешният министър.

 

За хората от блокадата в Банско, Младен Маринов посочи, че част от тях вече са настанени в общежитие, тези които не искат, са подписали декларация и са намерили къде да се настанят, но не са пуснати от града. Втори ден Банско е под карантина, но има туристи, които протестират и искат да се приберат по домовете си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4461 |14.03.2020 Ананиев и Маринов с пояснения за новите мерки срещу COVID-19 . 3| 5590 |25.02.2020 Александър Маринов: Олеква всеки, който твърди, че Радев влияе върху испанските власти . 9| 4901 |13.02.2020 Александър Маринов е новия председател на Стратегическия съвет към президента . 11| 7207 |05.02.2020 Проф. Ал. Маринов: САЩ се напънали и родили мишка за поставения в ”черния списък”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads