Реклама / Ads
14| 5127 |19.04.2020 НОВИНИ

Младен Маринов: Ще чертаем мерки за прибирането на столичани

.
Младен Маринов
Днес ще се начертаят мерките за прибирането на софиянци след великденските празници. Това се налага след наложената блокада над столицата.
 

"София трябва да влезе в един по-нормален ред. Това беше за празниците. Има хора, които ходят на работа. Във Вторник започва един нормален ритъм на живот, доколкото е възможно това", заяви пред Нова телевизия министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

 

Той обясни, че заедно с премиера Борисов и Националния оперативен щаб ще бъде начертан план за действие, за да може излезлите от София преди няколко дни столичани да се върнат обратно по домовете си.

 

Относно карантината над кв. "Филиповци" Младенов бе категоричен - ограниченията не са заради принадлежността на хората там.

 

"Има истинска опасност от огнище, което е рисково за цялата столица. Хората разбраха каква е целта - да се запази тяхното здраве. Силно се надявам днес да няма ескалация на напрежението. Искам да благодаря и на цялото духовенство за организацията по храмовете и за призивите, които отправиха. България може би е единствената държава, която не заключи храмовете си. Вярата не трябва да угасва", категоричен беше Младенов.


Той заяви, че не се знае кога страната ни ще може да излезе от извънредното положение.

"ЕС изготви пътна карта за излизане от кризата. Два са показателите, които трябва да бъдат налични - трайна тенденция на намаляване на случаите и категорично да ъде осигурен достатъчен медицински ресурс за нуждаещите се от болнично интензивно лечение. В процес на работа можем да променяме целевите групи за налагане на карантина", обясни Маринов.

 

Той заяви, че всички полицаи, които в момента работят без почивка, ще бъдат компенсирани.

 

"Мисля, че колегите са издръжливи. Калени са в боя. Благодаря на техните семейства. Знам от личен опит какво е да работиш на празника", заяви вътрешният министър.

Той сподели, че се наблюдава спад в битовата престъпност, а относно повишаването на случаите на домашно насилие, Маринов заяви:

 

"Нормално е... Хората са си вкъщи, получава се изнервяне".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4637 |11.04.2020 Проф. А. Маринов: Кризите са труден момент да се преценяват рейтинги . 10| 6526 |08.04.2020 Александър Маринов: Президентът не приема начина, по който се управлява държавата . 22| 5377 |31.03.2020 Ананиев: Маските падат! Маринов: Някои глоби намаляват . 5| 5796 |19.03.2020 Младен Маринов с различни твърдения от тези на ДА ”Държавен резерв”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads