Реклама / Ads
11| 22347 |19.11.2017 НОВИНИ

Внимание! МВР разпореди правни абсурди

.
Младен Маринов
Ръководството на МВР обяви правни абсурди във връзка с мерките, които се предприемат по повод зверските катастрофи през последните дни. Това алармираха пред Фрог нюз разследващи.
 

Главният секретар на МВР  Младен Маринов изненадващо съобщи, че с негово разпореждане до всички звена в страната, при съставяне на акт, веднага и в момента ще се издават наказателни постановления.

 

За информация на всички читатели, такова разпореждане от правна гледна точка е в абсолютно недопустимо, защото  нарушава разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания /ЗАНН /. То води до отмяна на всяко едно такова  издадено наказателно постановление, при обжалване, без да се разглежда от българския съд по същество.

 

С изключение на извършени нарушения от граждани на чужди държави, разпоредбата на чл. 44 и следващите от ЗАНН, задължава административно-наказателният орган да изчака дали няма да се подадат възражения в тридневен срок, както и да се направят допълнителни искания от страна на уличения нарушител. Едва след това по закон може да се издаде наказателно постановление или пък да се прекрати производството.  

 

Всяко нарушение на въпросната разпоредба, което ограничава правото на защита, водят до отмяна на постановения акт. Също така буди тревога и разпореждането да се карат нарушителите в сградите на полицейските управления. Подобно нещо от правна гледна точка означава ограничаване правото на свободно придвижване, за което съгласно закона на МВР  следва да се издава полицейска заповед за задържане. А задържане за извършено административно нарушение води до процедура по закона за отговорността на държавата.

 

Според разследващите полицаи, обявената мярка на Младен Маринов не е дори популизъм, а поредното доказателство за нивото и компетентността на шефовете във вътрешното ведомство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5486 |03.11.2017 Д-р Касчиев: Ще настъпят ли управниците за 3-ти път мотиката АЕЦ „Белене“? . 5| 5391 |08.10.2017 Цветанов: Премиерът разпореди да не споменаваме името на президента . 2| 4836 |20.09.2017 Разпоредили на служба КОС да съсипе ”Емко” от проверки . 2| 4082 |31.08.2017 Московски разпореди проверка на ”Уиз еър”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads