Реклама / Ads
0| 3551 |10.03.2019 НОВИНИ

Млади социалисти поискаха отваряне на парка на резиденция „Лозенец“

.
Социалисти от младежката структура на БСП в район „Лозенец“ организираха инициативата „Резиденция „Лозенец“ за всеки!“ пред главния вход на резиденцията.

Според Министерството на отбраната, което стопанисва резиденция "Лозенец", тя е секретен обект, но според ценоразпис, качен на сайта на министерството, срещу сумата от 14 400 лв. всеки може да покани над 500 души на частно парти.

 

Целта на инициативата на младите социалисти е паркът на резиденция „Лозенец" да е достъпен през светлата част от деня за всички столичани и гости на столицата.

Социалистите поставиха пред главния вход на резиденция „Лозенец“ голяма арка, на която закачиха над 100 цветни пликове за писма. На пъстрия фон те поканиха всеки преминаващ или пристигащ на събитието да си направи снимка заедно с една от цветните табели, на които се четяха послания като „Резиденция „Лозенец“ за всеки“ и „СТОП на двойния стандарт“, както и с цветни очила и шапки.

 

„Отстояваме нашата позиция за парка на резиденцията, но искахме и да създадем настроение и положителен заряд. Затова избрахме да проведем събитието по този начин. Вярваме, че с положителни инициативи можем да предизвикаме промяна към по-добро в живота на гражданите на София“, сподели Габриел Вълков, председател на Младежко обединение в БСП – Лозенец.

 

Във втората част на събитието социалистите раздаваха на преминаващите граждани листове и ги молеха да напишат защо според тях резиденция „Лозенец“ трябва да отвори врати за гражданите. Всички можеха да сложат своите послания в пъстрите пликове за писма, които организаторите бяха закачили пред входа на резиденцията. Младежите от БСП обещаха, че тези писма ще бъдат изпратени на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

 

„Това, което се случва с резиденцията, е класически пример за паралелната държава, в която живеем. За едни може, а за голямата част от народа – не“, сподели Николай Велчев, председател на РС на БСП – Лозенец, който също участва в събитието.

На място дойде и районният кмет на „Лозенец“ Любомир Дреков. Той поговори с присъстващите, които споделиха, че искат една зелена и по-достъпна за всички хора София.

 

Събитието бе организирано под егидата на Младежко обединение в БСП – София като част от кампанията "24х24".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4210 |08.03.2019 Млади социалисти от София искат паркът на резиденция “Лозенец“ да стане достъпен за всички граждани . 0| 3911 |08.03.2019 Илияна Йотова ще участва в дебат „Разбират ли младите езика на Брюксел?“ във Велико Търново . 2| 3434 |04.03.2019 Млади социалисти пуснаха в небето над София 141 бели, зелени и червени балона по случай 3-и март . 6| 4559 |25.02.2019 ГЕРБ: Президентът Радев е бил заблуден от млади юристи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads