Реклама / Ads

1| 4139 |09.10.2020 НОВИНИ

БСП - София: Ремонтът на 35-о училище трябва да влезе в капиталовата програма на СО за 2021

.
Проблемът с материалната база на 35-о СЕУ „Добри Войников“ в „Лозенец“ трябва да бъде решен още през следващата година. Още повече, че подобряването на образователната инфраструктура е посочено като приоритет. Ще положим всички усилия ремонтът на училището да залегне в капиталовата програма на Столична община за 2021 г.

С това се ангажираха председателят на БСП – София Калоян Паргов, който е член на Постоянната комисия по култура, образование, наука и културно многообразие на СОС, народният представител от „БСП за България“ Жельо Бойчев и общинският съветник Николай Велчев на среща с представители на училищното настоятелство, на която обсъдиха възможностите за финансиране на ремонта.

 

Родителите обясниха, че от 2012 г. има готов проект, но до днес не е предприето нищо да бъде реализиран. Те изказаха недоумение защо едно елитно училище – на 12 място в страната по резултат от държавните зрелостни изпити през миналата година, в което се обучават почти 1200 деца, е оставено с нерешен проблем със състоянието на материалната база. А сред възпитаниците на 35-то училище, което тази година отбелязва своята 70-годишнина, са кметът Йорданка Фандъкова и бившият кмет на район „Лозенец“ Любомир Дреков.

 

От Съвета на настоятелите определиха като най-неотложна част от ремонта тази с тоалетните, които ползват децата, защото са в доста окаяно състояние.

 

Те споделиха, че заради спазването на противоепидемичните мерки е отворен втори вход. В резултат най-малките ученици са принудени да минават между контейнери за боклук, за да влязат в училището. А когато родители ги преместят встрани от входа, това пречи на движението и паркирането по улицата и шофьорите се сърдят. Общинският съветник Николай Велчев, който е и председател на районната организация на БСП в „Лозенец“, се ангажира да съдейства за решаването на тази колизия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 3| 5331 |09.10.2020 Директорът на РЗИ-София: 17 са огнищата на коронавирус в столицата . 17| 4405 |05.10.2020 Започва ремонтът на магистрала ”Тракия” край Стара Загора . 7| 4403 |02.10.2020 Шефът на РЗИ-София: Нямаме дифузно разпространение на COVID-19 . 0| 4212 |28.09.2020 Училище в Габрово преминава към онлай обучение заради коронавирус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
БЛОГОВЕ