Реклама / Ads
0| 3204 |29.07.2022 НОВИНИ

Николай Велчев: Кметът Фандъкова е длъжна да разплете публично казуса с 21-во СОУ в ”Лозенец”

.
Николай Велчев
Общинският съветник от БСП отправи официално питане до столичния градоначалник, в което постави 4 конкретни въпроса по случая.
 

Кметът Йорданка Фандъкова е длъжна да разплете публично казуса с недоизградения плувен басейн и физкултурен салон към 21-во СОУ "Христо Ботев" в "Лозенец". Това заяви общинският съветник от БСП Николай Велчев, който е заместник-председател на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране в СОС. Той отправи официално питане към столичния градоначалник, в което поставя 4 конкретни въпроса по случая.

 

"Първият е свързан с причините да не бъде изпълнено Решение №384 на СОС от 11-ти юни 2009 г. В точка IV от него Общинският съвет изрично се разпорежда при изпълнение на инвестиционната програма на Специализирания общински приватизационен фонд (СОАП) за 2009-2010 г. целево да бъдат използвани средствата от приватизацията на съседен имот за изграждане на покрит плувен басейн и физкултурен салон към 21-во СОУ, обясни Николай Велчев. - Сумата от приватизацията на въпросния имот възлиза на 1,1 милиона лева с ДДС".

 

Общинският съветник от БСП настоява кметът Фандъкова също така да разкрие къде са похарчени тези средства от публичния търг. Николай Велчев пита и дали съществува документ в Столична община, с който е разрешено средствата да не бъдат вложени целево по предназначение, както и защо не е осъществен контрол по изпълнение на Решение №384 на СОС от 11-ти юни 2009 г. и кой носи отговорност за това.

 

"Още през 1988 г. е издадено разрешение за строеж на плувен басейн и физкултурен салон на 21-во СОУ. В момента съществува сграда, която е завършена до етап Акт 14, обясни Николай Велчев. - Според издадено неотдавна експертно становище, конструкцията е напълно здрава, сеизмично устойчива и може да понесе натоварвания. Това означава, че тя може да бъде довършена. И ако това беше направено с целевите средства от 1,1 милиона лева, предназначени с изрично решение на СОС точно за тази цел, сега нямаше Столична община да отдава безвъзмездно право на строеж за години напред на частна фирма. А басейнът и физкултурният салон щяха да бъдат предназначени за учениците в 21-во СОУ и щеше да бъде запазен социалният елемент.

 

Истината е, че дясното управление на София през годините на прехода изключи като приоритет образованието на подрастващото поколение. И масово бяха отнемани и продавани недовършени или дори действащи сгради на училища и детски градини в София".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3090 |26.07.2022 Николай Хаджигенов: Всички си подмятат Бойко Рашков като горещ картоф. . 0| 2986 |22.07.2022 Николай Велчев пита Фандъкова за едни неясно къде похарчени 900 000 лв., предназначени за физкултурния салон на 21-во СУ в ”Лозенец” . 0| 3036 |18.07.2022 Кметът на Русе Пенчо Милков награди шампиона по кану Преслав Георгиев . 0| 4560 |17.07.2022 Божееееееее!!!С благословията на митрополит Николай Георги Гергов стана архонт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads