Реклама / Ads
1| 2332 |22.08.2024 НОВИНИ

Моди от Варшава: Индия предлага помощта си за уреждане на конфликтите в Украйна и Близкия изток

.
Индийският министър-председател Нарендра Моди Източник: БГНЕС
Полският министър-председател Доналд Туск прие днес във Варшава индийския си колега Нарендра Моди, който след това ще отпътува за Киев, където утре също ще има срещи на високо равнище, съобщи Асошиейтед прес.
 

Моди и Туск проведоха задълбочени разговори в областта на сигурността, като обсъдиха войната, водена срещу Украйна от стратегическия партньор на Индия Русия, както и укрепването на двустранните отношения. Индийският и полският премиер дадоха съвместно изявление, а след това Моди ще се срещне и с полския държавен глава Анджей Дуда.

 

По време на посещението си във Варшава Моди отбеляза, че Полша е ключов икономически партньор на Индия в Централна Европа. Очаква се двамата държавни лидери да подпишат двустранно споразумение за стратегическо сътрудничество в областта на киберсигурността и отбранителния сектор.





Разположена на източния фланг на НАТО, Полша е обезпокоена от продължаващата вече повече от две години война на източната си граница. Страната предоставя на Украйна политическа, хуманитарна и военна помощ, посочва АП.

 

На днешната си среща с Туск Моди отново изтъкна, че Индия предлага помощта си за уреждане на конфликтите в Украйна и Близкия изток.

 

„Индия вярва, че войната не може да бъде решение на никой конфликт. Ние подкрепяме диалога и дипломацията“, категоричен бе той на съвместна пресконференция с Туск.

 

Киев се разгневи на Моди за посещението му в Москва миналия месец, по време на което той се срещна с руския лидер Владимир Путин и го прегърна. Моди не осъди войната на Русия в Украйна, а настоя за мирното уреждане на конфликта, припомня АП.  





Украинският президент Володимир Зеленски определи срещата като „голямо разочарование и опустошителен удар за усилията за мир".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2170 |22.08.2024 Атанас Зафиров: БСП подкрепя действията на президента Радев и исканата оставка на вътрешния министър . 4| 2332 |22.08.2024 По време на лов: Полицай застреля по непредпазливост горски стражар със законно оръжие . 5| 2197 |22.08.2024 Посещение на Далай Лама в Ню Йорк разгневи Китай . 4| 2698 |22.08.2024 Радев връчи на Главчев мандат за съставяне на правителство, но с условие /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads