Реклама / Ads
44| 19463 |04.08.2020 НОВИНИ

Моята социология показва друго

.
Не оспорвам данните на социолозите. Те са професионалисти, вършат си работата. Последните проучвания на две от мастите агенции показват поддръжка от около 60% на българите за протестите. 47,3 на сто от анкетираните смятали, че „мафия“ се свързва с ГЕРБ и ДПС. Главният прокурор Гешев имал обществено доверие 13,2%. Може и така да е.
 

Моята социология обаче показва друго. За няколко дни се случи да пътувам в Ловешко, Плевенско, Троянско, както и да разговарям с много хора в София – протестиращи, полицаи и непротестиращи.

 

Като направих проста аритметика, се получи следната картина:

 

За ГЕРБ – близо 80% против, а останалите – без мнение. Подозирам, че на последните им е неудобно да кажат какво наистина мислят.

 

Доверие в Иван Гешев – нула процента. Нито един човек не каза добра дума за него. Аз ли на такива българи попаднах – не знам, но това е резултатът.

 

Да ги свалят! Добри момчета и момичета са на протестите, умни. Тия (в управлението) се оказаха големи крадци и измамници! Секой драпа да се уреди на служба, или да уреди децата. Срамота! Не мислят за хората. Бойко да дойде на нашата улица, да го накарам да изхвърли торбата с боклука, да го видя как ще мине през дупките и ямите! Ще си счупи краката… Не виждат ли, че не ги искаме?!

 

Много хора казват, че не могат да оставят животни, дворове и градини, за да се вдигнат на протести в София или други градове. Но подкрепят с две ръце исканите оставки.

 

А какви думи чух бяха изречени за Каракачанов и Симеонов – каруцар ще се изчерви. Дори в деня, когато Каракачанов бе на посещение във Военно-въздушното училище в Долна Митрополия. Виждам какви проценти им дават агенциите, но там, където бях, такива числа са научна фантастика.

 

Думата "мафия" е лепят на всички, от най-дребния общинар нагоре до "триъгълника на властта". Депутатите го отнасят най-солено, барабар с министрите.

 

Друг път ще разкажа за мненията на хората за „десните“, Мая Манолова, Слави Трифонов. Специално внимание ще обърна на ДПС, за което мненията са супер любопитни.

 

Това видях и чух. Моято „социология“ не е лицензирана и за нея никой не плаща. Но пък научавам какво мислят хората „долу“, където малцина стъпват, дори с джипката.

 

Огнян Стефанов  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 22619 |25.07.2020 Н. Марков: Знакови депутати на ГЕРБ показват проядения труп на партията на ББ . 16| 9106 |19.07.2020 Брутално насилие: Майка показва как бие малкото си дете . 24| 6320 |14.07.2020 Радан Кънев: Борисов системно показва, че е подчинен на Доган и Пеевски . 7| 5371 |12.07.2020 За първи път! Видео показва как жандармерия загражда Сарая на Доган от посетители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads