Реклама / Ads
0| 3281 |01.02.2019

МОН проверява конфликта между служителите си Гератлиев и Ангелов

.
Кирил Вълчев Източник: БГНЕС
Министърът на образованието и науката Кирил Вълчев е наредил преди повече от 10 дни проверки в МОН. Заради скандала ”Ало, Банов съм”, който застигна и МОН стана ясно, че Вълчев е получил преди това сигнали, както от Гератлиев, така и от Ангелов.

В момента Ангел Ангелов работи в дирекция „Подбор на проекти по оперативната програма", а в образователното министерство е постъпил през 2017 г. след спечелен конкурс. Министърът на образованието и науката Кирил Вълчев каза в Пловдив, че преди повече от 10 дни е разпоредил проверка, заради сигнали, постъпили при него, както от Гератлиев, така и от Ангелов, съобщава БНР.

 

По думите на министър Вълчев, притеснителната информация, свързана с дейността на Ангел Ангелов е от последните месеци, макар че съмнения е имало още преди година в хода на процедурата за оценяване на проектите по операциите за центровете за върхови постижения и центровете за компетентност.

 

"Тъй като се натрупа информация, бих казал, повече от два или три източника за изтичане на информацията, второ за свързаност на служителя Ангел Ангелов с консултант на име Иво Костов бяха предприети мерки от страна на изпълнителния директор, освен, че уведоми мен, той е предприел мерки за отстраняване на служителя вътре в процесите, които касаят оперативната програма и конкретно тези операции. Това може би е създавало и усещане  в служителя, че той ще бъде освободен от януари месец. Знае, че веднаж годишно през януари месец се пишат оценките, при които при поставянето на най-ниска оценка се дава възможност за прекратяване на трудово правоотношението".

 

Помолен да е по-конкретен за освобождаването на Ангелов, министър Вълчев каза, че негов работодател е Кирил Геретлиев. Иначе той очаква резултатите от назначената от него проверка.

 

"Имам сигнали и от двете страни. Тези сигнали са от този месец, сигналите от Ангел Ангелов са за упражнен психологически тормоз, желание да бъде уволнен. Сигналите от Геретлиев са за свързаност и конфликт на интереси, за изнасяне на информация. Трябва малко време да приключи проверката. Всъщност на мен това ми е основният инструмент. За другото препоръчах на Геретлиев преди две седмици за другите сигнали да сезира институции с разследващи функции, става въпрос за сигналите за свързаност, за работа на консултанти и бенефициенти, за спуканите гуми и така нататък".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Споразумението за свободна търговия между ЕС и Япония е в сила от днес 0| 3152 |01.02.2019 . Сметната палата ще проверява Държавния резерв, тотото, концесии и психиатрии 1| 4248 |31.01.2019 . И Томислав Дончев проверява ”Ларгото” 4| 3206 |30.01.2019 . Р. Арнаудова за Ларгото: Проверяваме за престъпление по служба и безстопанственост 1| 3301 |30.01.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ