Реклама / Ads
8| 3633 |01.03.2021 НОВИНИ

Д-р Москов: Българското правителство трябва да поиска оставката на Фон дер Лайен

.
Източник: БГНЕС
Българското правителство, при силна държавност, трябва да поиска оставката на тази г-жа Фон дер Лайен, заяви д-р Петър Москов по bTV.
 

Той определи „зелените коридори“ като добър вариант.

 

„Колкото по-бързо се ваксинират българските граждани, толкова по-добре, но това може да сработи само и единствено когато имаш с какво да ги ваксинираш“, обясни Москов, като отбеляза, че тук проблемът не бил в България.

 

„Българската държава обаче не казва пред ЕК, че те не си свършиха единствената важна работа за целия мандат на тази г-жа Фон дер Лайен. Когато трябва да защитиш живота и здравето на народите, защото сме те избрали за това, ти се проваляш. Грешката на България беше, че отвори зелените коридори с абсолютната яснота, че няма да има нужното количество“, заяви той.

 

Д-р Петър Москов коментира и отпускането на мерките у нас.  

 

„Из основи трябва да бъде сменен подходът. Сега вече сме подготвени толкова, колкото можем да бъдем, знаем за вируса, колкото знае и целият свят. Вече няма добри мерки по затваряне. Всеки български гражданин иска да има перспектива и хоризонт. Начинът да се борим с тази епидемия е да се промени подходът и той не е от затваряне до затваряне. Това е страдание за учениците, за родителите, за бизнеса. Когато епидемиолозите кажа, че има нарастване на случаите, тогава задължително в съответното населено място преминаваме през тестване. Тогава здравите ходят и на работа, и на кръчма, ако искат“, коментира той.

 

На всички трябва да е ясно, че е нормално здравната система да обслужва здравните нужди на населението, посочи Москов.

 

„Сутрин вече се изприщвам като гледам репортажите с това колко са заразени и т.н. Трябва да говорим за план как излизаме, а не как продължаваме в тая пандемия. Втората част от този план е цялата здравна система да може да е активирана, за да се противопостави на тази зараза“, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4557 |27.02.2021 Сачева с плеяда от опорки. Правителството се справяло супер . 53| 4853 |26.02.2021 Корнелия Нинова: Правителството да договори доставка на руската ваксина „Спутник V“ . 10| 3922 |25.02.2021 „Маркет линкс“: Правителството се проваля с ваксинацията . 24| 5038 |25.02.2021 Алена и звездите дават назад: ГЕРБ ще спечели изборите, но може да не направи правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads