Реклама / Ads
8| 5354 |29.07.2012 НОВИНИ

Московски обеща видеонаблюдение по летища, жп и автогари

.
Ив. Московски
Практиката да се приемат пратки без придружител по автобусите е незаконна, не е регламентирана като дейност никъде.
 

Системите за видеонаблюдение по авто- и жп гарите и летищата ще бъдат подобрени. Тези мерки се налагат след атентата на летище Бургас, обяви в "Неделя 150" по БНР министърът на транспорта Ивайло Московски.

Той уточни какво предстои да бъде направено: Един специален мониторинг на всички системи за видеонаблюдение, където ги има, където ги няма да бъдат доизградени и със съдействието, разбира се, на колегите от МВР да се съгласуват периметрите, обхватите на това видеонаблюдение. Отделно да се фиксират всички трасета за пасажери, тоест да се знае точно входове, изходи, периметър, откъдето трябва да се премине.

Московски обеща строги санкции за масовата практика да се приемат пратки без придружител по автобусите: Това всъщност е незаконно, не е регламентирано като дейност никъде и не е редно да се прави. Сега ще видиме ако трябва да бъде променена или наредба, или някакъв друг нормативен акт, ще въведеме доста сериозна санкция за това нещо.

За приватизацията на Товарни превози в БДЖ транспортният министър каза, че до края на годината може да има сделка: Съгласявам се да приемам критики върху себе си за това, че настоявах да има високи критерии при допуска на кандидат-купувач за предприятието, но считам, че така поне затваряме устата на всички, които твърдяха, че искаме да подарим компанията.

Ще има някакво увеличение на цените на билетите в БДЖ наесен, но няма да е драстично. Пристигналите от Турция 30 вагона са оборудвани с всички модерни системи, но са в тестов режим през следващия 1 мес.

Миинистър Московски изрази още тревога по отношение очаквания спад на нивото на река Дунав. Той каза, че съвместно с Министерството на околната среда и водите се обмислят наблюдения и мерки, които да предотвратят задаващата се криза на транспорта по река Дунав.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5680 |15.07.2012 Московски имал тен по рождение, констатира Д. Найденова . 12| 7238 |29.06.2012 Фандъкова обеща солени глоби за забавянето на кръстовището в "Младост" . 48| 6186 |14.06.2012 Велчев: Никой нищо не е обещавал на Л. Павлов . 3| 5267 |06.06.2012 Московски се похвали: Вдигаме абсолютно фалирала компания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads