Реклама / Ads
0| 3206 |10.03.2022 НОВИНИ

Москва обвини Пентагона, че е финансирал програма за биологични оръжия в Украйна

.
генерал Игор Конашенков, говорител на руското МО Източник: Россия 24
Руското министерство на отбраната обвини Съединените щати, че са финансирали програма за биологични оръжия в Украйна. То заяви, че разполага с доказателства за това, които са открити в украински лаборатории, предаде Франс прес.
 

"Целта на тези биологични изследвания в Украйна, финансирани от Пентагона, е била да се създаде механизъм за тайно разпространени на смъртоносни патогени", заяви в рамките на сутрешния си брифинг, посветен на конфликта в Украйна, говорителят на министерството на отбраната Игор Конашенков.

 

По думите му Москва се е сдобила с "документи, предадени от служители на украински лаборатории", в които се описват "трансферите на човешки биологичен материал, събран в Украйна, към чужди страни по искане на американски представители".

 

Конашенков заяви още, че Русия разполага с данни за "американски проект за трансфер на патогени от диви прелетни птици от Украйна за Русия и други съседни страни".

 

Говорителят на руското министерство заяви, че САЩ са планирали да "работят с патогени от птици, прилепи и влечуги в Украйна тази година", а също така че са обмисляли "възможността да разпространят африканска свинска чума и антракс".

 

"В лабораториите, създадени и финансирани (от САЩ) в Украйна, документите показват, че са били правени опити с образци на коронавирус, взети от прилепи", изтъкна Конашенков.

 

Руският външен министър Сергей Лавров също засегна днес темата с биологичните лаборатории в Украйна.

 

Лавров обвини САЩ, че са използвали "територията на Украйна, за да правят експерименти с патогени, които впоследствие е можело да бъдат използвани при създаването на биологични оръжия".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5370 |10.03.2022 Москва с контрасанкции към Запада: Спира износа на техника и оборудване . 0| 3000 |08.03.2022 Пропагандното “Спутник” ще се чува на мястото на закритото “Ехо на Москва” . 0| 2928 |08.03.2022 Киев обвини Москва в саботаж евакуациите. Кремъл твърди, че всичко е наред . 0| 3535 |05.03.2022 Москва ще отговори на ”икономическия бандитизъм” на Запада, закани се Песков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads