Реклама / Ads
0| 3538 |05.03.2022 НОВИНИ

Москва ще отговори на ”икономическия бандитизъм” на Запада, закани се Песков

.
Дмитрий Песков Източник: БГНЕС
Западните държави се държат като бандити като прекъсват икономическите отношения с Русия заради конфликта в Украйна. Това заяви в събота на ежедневен брифинг за пресата говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. По думите му обаче усилията за изолиране на Русия нямало да успеят, тъй като тя е ”твърде голяма”, а светът е ”много по-голям” отколкото Съединените щати и Европа, предаде Ройтерс.
 

Песков се закани, че Москва щяла да отговори на "икономическия бандитизъм" на Запада, но не разкри конкретни мерки, които руското правителството планира да предприеме. Само отбеляза, че това ще бъде в съответствие с руските интереси.

 

"Както разбирате, трябва да има съответен отговор на икономическия бандитизъм. Това не означава, че Русия е изолирана. Светът е твърде голям, за да може Европа и Америка да изолират държава, и още повече страна, голяма като Русия. Има много повече държави в света", каза Песков.

 

Той е убеден, че чуждестранните компании един ден ще се върнат в Русия, въпреки че някои от тях ще открият, че други са заели мястото им.

 

"Русия има интерес да бъде привлекателна за инвестиции. Да, сега едва ли е моментът, в който можем да говорим за атрактивност на инвестициите, но времената се променят бързо", отбеляза Песков.

 

Той също така предупреди, че евентуално ембарго върху износа на руски петрол и газ ще разтърси световните енергийни пазари.

 

"Това е въпрос, който следим много внимателно. Разбира се, тази ситуация може да промени драматично международните енергийни пазари, това не може да няма доста сериозни последици", каза Песков.

 

Докато западните страни наложиха икономически санкции на Русия заради нейната инвазия в Украйна, енергийният сектор на страната досега беше изключен от мерките.

 

Последната прогноза на кредитната агенция "Муудис" обаче показа, че евентуалните ограничения на износа на руски петрол и природен газ могат да предизвикат шок на европейските енергийни пазари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3533 |05.03.2022 Зеленски: Преговорите с Москва ще зависят от евакуацията днес . 0| 3597 |04.03.2022 Швейцария разшири санкциите срещу Москва . 0| 3397 |04.03.2022 Зеленски: Москва прибягва до ядрен терор, иска да повтори катастрофата от Чернобил . 0| 3569 |02.03.2022 Москва: 498 руски военни са загинали. Киев: Повече от 7000 са

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads