Реклама / Ads
1| 2941 |17.03.2021 НОВИНИ

Мрачно време: Силен вятър и интензивни валежи

.
Днес в планинските райони, Предбалкана, Лудогорието и високите котловинни полета снеговалежите ще продължат, а покрай Дунав и в източните райони валежите ще са от дъжд. Обявен е и жълт код за силен вятър и интензивни валежи е в сила са 18 области в страната за 17 март. Това сочи справка с сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.
 

Предупреждението за силен вятър важи за областите Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, където се очаква силен северозападен вятър с пориви до 20-22 м/с, както и за областите Габрово и Велико Търново, за които е валиден и жълт код за силен снеговалеж и където ще духа силен и поривист вятър от запад-северозапад и ще има условия за преспи и навявания, а през първата половина от деня валежите ще са значителни, с количества около 25 mm.

 

Предупреждение за интензивни валежи от дъжд и сняг е в сила за областите Шумен, Търговище и Разград, в които ще има валежи от дъжд, а в планинските райони - от сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад и ще има условия за преспи и навявания. През първата половина от деня валежите ще са значителни, а количествата също ще са около 25 mm.

 

Жълт код за обилни дъждове важи са областите Русе и Силистра, в които отново валежите ще са значителни през първата половина от деня, а количествата - около 25 mm.

 

Главно над югозападната част от страната ще има разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

 

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 5° и 7°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Не тръгвайте и на планински туризъм. В планините ще бъде облачно със снеговалежи. Ще духа силен северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 8°.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3103 |16.03.2021 Жълт код за силен вятър. Шофьорите да внимават . 0| 3343 |05.03.2021 Нов силен трус в Гърция . 6| 3357 |04.03.2021 Станишев: След силен натиск на левите, EК предлага План за повече социална Европа . 1| 2946 |15.02.2021 Лошо време: Силно затруднено остава преминаването към Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads