Реклама / Ads
0| 6077 |24.04.2016 НОВИНИ

Мустафа Карадайъ e новият председател на ДПС

.
Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ беше единодушно избран за председател на Движението за права и свободи, съобщиха от пресцентъра на ДПС. По време на конференцията беше избран и новият Централен съвет, Централна контролна комисия и бяха приети промени в Устава на партията.
 
„С нашата кауза в сърцата, с нашата обща сила и воля, с общи уксилия можем всичко. Има ли воля, има и път”, заяви Карадайъ след избора.

Мустафа Карадайъ посочи в доклада си, че основният приоритет е запазването на целостта и единството на партията. Според него ДПС е „така необходимият фактор на българския политически живот с уникалната си роля за запазване на мира, стабилността и сигурността – задължително условие през всяко националноотговорно и адекватно на времето управление на страната”.

На националната конференция на партията присъстваха 856 делегати от общо 896. Присъства и почетният председател на партията д-р Ахмед Доган.

46-годишният Мустафа Карадайъ е завършил УНСС. Той е свързан с ДПС още от създаването на партията в началото на 90-те години - първо като активист в Академичното дружество към ДПС, а впоследствие два мандата беше лидер на младежката организация на партията МДПС. Той е втори мандат депутат и беше организационен секретар на Централното оперативно бюро.  

Той има дългогодишен стаж в администрацията в партийната централа, сега е втори мандат депутат и беше организационен секретар на Централното оперативно бюро. Верността му към партията е изпитана - в продължение на шест години, след като губи битката за трети мандат за лидерското място в младежката организация на ДПС от Салиха Емин, той не заема партийни постове и е само редови член на Движението.

Дълги години беше секретар на Централната избирателна комисия от квотата на ДПС и е известен "изборджия". Името му е замесвано в един по-голям скандал - заради ведомствено жилище, което си купил през 2003 г., когато е бил зам.-председател на Агенцията за следприватизационен контрол. Апартаментът е 100 кв.м и за него Карадайъ е платил 24 654 лв. - 6136 лв. в брой, а останалите 18 491 лв. с компенсаторни записи. Според изготвената справка на експерти към ресорната парламентарна комисия, която обсъжда случая, апартаментът не е продаден по пазарни цени, както предвижда правилникът за прилагане на Закона за държавната собственост, а тя към оня момент съгласно статистиката на Националния статистически институт е била 85 605 лв. за тази квадратура. По това време областен управител на София е бил Росен Владимиров, който тогава беше в ръководството на ДПС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4551 |24.04.2016 Избират Карадайъ за председател на ДПС . 0| 4657 |18.04.2016 Здравко Здравков е новият главен архитект на София . 0| 6028 |15.04.2016 Проф. Иван Димов е новият зам.-министър на образованието . 0| 5038 |04.04.2016 Мустафа: Мюсюлманките да се подчиняват на Аллах, ако искат рая

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads