Неделя, 22 Октомври 2017, 07:39
Frognews
2| 3433 |10.05.2016

Мустафа Карадайъ с петима заместници, вижте кои са те

.
Мустафа Карадайъ
Централният съвет на ДПС избра на свое заседание днес състав на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на партията, съобщиха от движението.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще има петима заместници - Хасан Азис, Ахмед Ахмедов, доц. д-р Алиосман Имамов, Филиз Хюсменова и Янко Янков.

 

 Карадайъ обясни пред журналисти: „Алиосман Имамов е с ресор бюджет и финанси, Ахмед Ахмедов ще отговаря за организационната работа в партията и структурите, Фелиз Хюсменова с ресор европарламент, Хасан Азис с ресор местно самоуправление и Янко Янков с ресор национална сигурност”.

 

 Той каза, че членовете на ЦОБ са Джевдет Чакъров с ресор оперативни програми, Дурхан Мустафа с ресор земеделие, Емел Етем-профсъюзи и женски дружества, Ердинч Хайрула с ресор изселнически организации, Юрхан Кючук председател на младежката организация отговаря за младежките структури и организациите, Йордан Цонев с ресор икономическа политика и регионално развитие, Камен Костадинов с ресор медийна политика, транспорт и информационни технологии, Нигяр Джафер с ресор здравеопазване и социална политика, Рамадан Аталай с ресор енергетика и енергийна ефективност, Рушен Риза с ресор законодателна дейност, култура и традиции, Станислав Анастасов с ресор либерални политики, Тунчер Кърджалиев с ресор права на човека, образование и наука, Четин Казак с ресор законодателна дейност, култура и традиции и Юнал Лютфи с ресор международна политика.

 

Той коментира, че след първото заседание на Централния съвет на партията след проведената Национална конференция през април са взети няколко решения. „Разширихме малко ръководството на парламентарната група. Председател на парламентарната група -Мустафа Карадайъ. Зам.-председателите са: Йордан Цонев, Станислав Анастанов, Четин Казак, Рушен Риза, Тунчер Кърджалиев. Секретар на ПГ на ДПС е Ферихан Ахмедова”, обясни председателят на ДПС.

 

Според Карадайъ настоящата власт е нестабилна. Ние ще гласуваме последователно за президентското вето. Плевнелиев налага частично такова. Ние имаме наша политика и е следваме. Нито броим, че ни подкрепя президента нито, че ние го подкрепяме. В Парламентарната зала се вижда каква е политиката ни.

 

"Всякакви слухове се носят. Г-н Пеевски сам заяви къде е в момента и какво прави, няма проблем дали тези слухове пораждат някакви съмнения. Също така нямаме проблем с г-н Пеевски", коментира той. "Президентските избори през тази година са едни много важни избори. Настоящата власт е нестабилна и постоянно генерира конфликти. Още не сме влезли в законовата процедура за произвеждане на президентски избори, но обществото трябва да получи едно усещане за стабилност в страната. ДПС ще даде своя принос за това. Ние ще анализираме ситуацията и ще решим дали да издигаме свои кандидати, дали да подкрепим и кого да подкрепим", каза още той. По думите му те могат да работя с всяка една партия, като отстояват позициите си. Разширихме състава на ръководството на парламентарната група на ДПС, каза Мустафа Карадайъ.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Румънски ченгета спасиха 60 мигранти в Егейско море 0| 2246 |21.10.2017 . Ректори на ВУЗ-ве с мораториум върху разрастването на университети 0| 2318 |21.10.2017 . Рекордна награда: Властите в Малта предлагат $1 млн. за главата на убиеца на журналистката 3| 2342 |21.10.2017 . Дете в болница от дима на факлите на стадиона, 39 души са арестувани 0| 2283 |21.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах