Реклама / Ads
9| 4994 |13.05.2017 НОВИНИ

Мустафа Карадайъ: Ще изхвърлим фашистите от властта!

.
Мустафа Карадайъ
В с. Руйно, община Дулово се проведе традиционен възпоментален митинг на по случай годишнината от мирните протести през 1989 г. в памет на жертвите на т. нар. ”Възродителен процес”.
 
В своето изказване пред събралите се председателят Мустафа Карадайъ се обърна към събралите се членове и симпатизанти на партията за да подчертае особеността и важността на събитията през този месец „Май месец е особен за мюсюлманите, месец за равносметка. Месец май ни е нужен да потърсим баланса във всеки един от нас, да се върнем към онези периоди. Да си припомним т. нар „възродителен процес”, който стартира през 20 век, чиято кулминация беше през 1985 г. и краят дойде през 1989, когато ние мюсюлманите се обединихме под ръководството на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган.

Карадайъ припомни каузата и ценностите на ДПС. „Всички заедно 28 години следваме една кауза едни ценности - толерантност и мир, единство и заедност, стабилност и сигурност. С тези ценности ние защитавахме нашите права, нашите имена, нашия език, нашата релия, нашата култура в нашата страна и с това дадохме тласък за демократичното развитие на нашата Родина.” Той допълни: Ние сме дали много на нашата земя и ще продължаваме да даваме, но няма да отстъпи от тези ценности. Карадайъ категорично заяви, че в името на тези ценности няма да позволи разделение.

„Никой нас не може да ни разделя и всеки, който се опитва нас да ни разделя, той е наш враг и ние ще се борим против него, каза още той. Лидерът на партията отново припомни значимата роля на ДПС за европейското развитие на Турция и категорично опроверга изречените по време на кампанията лъжи. „Изговориха се много лъжи, че сме били против Турция, ние не сме против Турция, никога не сме били и никога няма да бъдем против Турция. Няма да застанем и против нито един друг наш съсед. Ние сме защитавали, посредством нашите евродепутати и наши представители на европейски форуми, светска демократична Турция, за да може да продължи своя европейския път на развитие, Турция с онези ценности на Кемал Ататюрк", категоричен бе той.

Карадайъ убедено заяви, че именно тези, които се опитват да разделят ДПС, носят отговорността за участието на националистите във властта. Той заяви „На база на дейността, на тези които идват от Турция да ни разделят, дойдоха фашистите на власт. Благодарение на тях днес те са във властта. Във властта са Валери Симеонов, който дърпаше безпомощните ни майки и бащи, и Волен Сидеров, който палеше молитвените килимчета на молещи се по време на петъчна молитва мюсюлмани", посочи още той.

"С лъжите си за грижата си за вас днес ГЕРБ правят същото, което едно време правеше Тодор Живков. Използват слабостите на някого и после се бият в гърдите, че са пазители на етническия модел", подчерта Карадайъ. "Колко мюсюлмански имена има в парламента ГЕРБ, попита председателят на ДПС и посочи - едно, това на Вежди Рашидов, който като министър закри турските театри, единият от които носеше името на майка му! Нас споделената болка ни държи заедно 28 години и няма да се откажем от ценностите, които ни събират и които споделяме. Няма да се откажем, докато не гарантираме мира и не изхвърлим фашистите от властта", категоричен бе той.













Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4778 |04.05.2017 Карадайъ: Цинизъм е вицепремиер по демографските въпроси да е националист . 0| 4804 |03.05.2017 И Дурхан Мустафа се отказа да е депутат, сменя го Севим Али . 1| 4262 |27.04.2017 Дурхан Мустафа заема мястото на Камен Костадинов от ДПС . 2| 3626 |27.04.2017 Карадайъ: Не си представяме европейското бъдеще с националисти и евроскептици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads