Реклама / Ads
1| 2693 |27.04.2023 НОВИНИ

В МВнР още няма официална информация за заповедта от Русия за арест на Христо Грозев

.
Източник: личен архив
В Министерството на външните работи (МВнР) не е постъпвала официална информация от Русия за издадена от московски съд задочна заповед за ареста на разследващия журналист Христо Грозев.
 

Министър Николай Милков уточни, че ведомството е било информирано от посолството ни в руската столица, което се позовава на публикации в местни медии.

 

"Посочва се в медийните публикации, че съдът е уважил искането на следователя за задочно прилагане на мярка за неотклонение задържане под стража към господин Грозев. Той е обвинен в незаконно преминаване на държавната граница, санкцията за което е до 2 години затвор. На посолството ни в Москва е възложено да получи официално становището на руските власти по въпроса, за да да бъде потвърдена тази публикация и да бъдат дадени разяснения по нея. Към момента ние отговор нямаме официален.

 

Господин Грозев не се е обръщал към Външно министерство. Аз поне нямам информация към никое от задграничните представителства да се е обръщал. Той очевидно повече контактува с медиите, но с Външно министерство не знам защо не", каза министър Милков.

 

Николай Милков е готов да поеме поста посланик на България в НАТО, когато президентът Румен Радев вземе решение за назначаването му. Темата беше коментирана на редовния седмичен брифинг във външно министерство, на който Милков направи отчет за свършеното от ведомството в рамките на мандата му на служебен министър.

 

"Ние година и 2 месеца в условията на война нямаме там действащ посланик. Време е да се реализира това назначение, но това зависи от решението на президента. А решението на президента предполагам зависи от много други фактори, като например перспективата от формиране на редовно правителство, хода на работата с мандатите и с политическите партии. Това е извън моята компетентност. Аз лично имам готовност да замина в рамките, може би на седмица, след като президентът реши това".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4582 |27.04.2023 Борислав Гуцанов: Варна купува дупка за 60 млн. лева - в Манхатън няма такава . 6| 5543 |27.04.2023 Комуникационният експерт Любомир Аламанов: Няма да се учудя Борисов отново да се кандидатира за премиер . 13| 3258 |27.04.2023 Андрей Гюров категоричен: По никакъв начин няма да играем играта на ГЕРБ със сваляне на картите и ходове . 8| 3131 |26.04.2023 Божанков: Познаваме Борисов чудесно - може да поеме ангажимент и да се врътне. Но нямаме право да не опитаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads