Реклама / Ads
13| 5125 |01.12.2009 НОВИНИ

В МВР бесни на медийни изцепки по случая „Гунински”

.
Гунински-младши Източник: "24 часа"
„Внедрен човек на службите в групата за отвличания предавал сведения”, „Взето е ДНК на някои от похитителите” и др. съобщения в медиите вбесили разследващите на отвличането на Румен Гунински.
 

Спешно съвещания в МВР обсъдило ситуацията, а министър Цветан Цветанов и генералният комисар Калин Георгиев предупредили, че ще „хвърчат глави” за изтичане на информация по случая. Спецченгетата се опасявали, че животът на техни колеги е поставен на карта от изпуснати фрази или преувеличения в медиите. Особено ги ядосало предположението на БНТ, че ще има арести до дни или саморазправа между похитителите. Подобна информация издавала намеренията на службите дори и да не била съвсем вярна, а само предположения или изпуснати фрази.

Други медии пък написали, че Гунински-старши щял да организира вендета срещу похитителите. Което излагало семейството на нови опасности.

В същото време малцина обърнали внимание на разкритията на антимафиот, участвал в залавянето на Сретен Йосич в София, че действията на някои от похитителите странно наподобяват почерка на колеги от специални екипи. Разговорът се проведе в студиото на Канал-3 преди десетина дни от Маргарита Михнева.

Три нощи бащата на отвлечения студент Румен Гунински е бил разиграван от похитителите, преди да им предаде откупа, пише “Монитор”, като се позовава на източници сред разследващите.

Момчето беше изхвърлено от похитителите на безлюден път край гр. Елин Пелин в неделя вечерта. Въпреки исканите 500 000 евро за свободата на 22-годишния младеж похитителите склонили на сума от около 350 000 евро.
Както и при предишните отвличания, бандитите препращали на различни места бащата, на които да остави парите. Впоследствие обаче спирали акцията по предаване и му разпореждали да се прибира, защото се съмнявали, че е осигуряван от спецчасти. В крайна сметка предаването на откупа е станало в краен столичен квартал.
Полицаите все пак следили и записвали предаването на парите, но от толкова далече, че на снимките похитителите се виждат като малки черни точки и кадрите не могат да помогнат на разследването. Експерти ще се опитат да ги сравнят със запис от камера в столичния квартал "Стрелбище", която преди месеци засне неуспешен опит за отвличане, за което подозират същата група.

22-годишният Румен Гунински-син е оставен от нападателите си до бетонен възел, намиращ се до стадиона в Елин Пелин. След като го зарязали, студентът

свалил маската и вървял около 200-300 метра по пътя в студената нощ, преди да стигне до най-близката светеща къща. Оказало се, че светлината идва от помещение, в което се намират охранителите на бетонния възел. На смяна бил пазачът Георги Матеев, който подслонил момчето и му дал телефон, за да се обади на баща си да го прибере. С първите две позвънявания момчето не успяло да се свърже с татко си, затова се обадил в полицията. Няколко минути по-късно две-три патрулки го отвели в районното, откъдето вече дошъл да го прибере Гунински-старши.

Момчето било отведено за медицински прегледи, за да се установи дали няма някакви вътрешни наранявания, след което е отведено на разпит в ГДБОП.

През това време негови близки минали през квартирата му в Студентски град, за да вземат багаж, и после всички се прибрали в семейната къща в Правец.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4859 |16.10.2009 Арменци и ВМРО бесни на турския консул . 11| 4830 |07.08.2009 Медийни босове оневинили ДАНС . 9| 7899 |04.07.2009 Изцепките на "40-то Народно събрание" . 8| 6400 |22.05.2009 Ирен Кръстева чиста за медийните сделки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads