Реклама / Ads
8| 6414 |22.05.2009 НОВИНИ

Ирен Кръстева чиста за медийните сделки

.
Ирена Кръстева
Проверка на прокуратурата е установила, че няма данни за неправомерно придобиване на средства, с които бившата шефка на тотото Ирен Кръстева е закупила редица медии през последните три години.
 

Прокурорското разследване бе направено по искане на парламентарната комисия за борба с корупцията. През декември миналата година депутатът от „Атака” Митко Димитров, поиска ДАНС, данъчните, прокуратурата и парламентарната комисия за борба с корупцията, да проверят парите на Кърстева. Мотивите на депутата бяха, че преди да се впусне в крупни бизнес сделки е била държавен служител с нормална заплата.

Ръководената от от Кръстева "Нова българска медийна група" придоби групата вестници "Монитор", Телеграф" и Политика", след това в. "Експрес", великотърновския "Борба", едноименното издателство, телевизия ТВ7, както и мажоритарния пакет от ИПК "Родина"

Последният скандал около името й избухна след като стана ясно, че чрез контролираната от нея компания "Обединени български вестници" се е договорила с Министерството на финансите за изграждането на нова сграда на НАП срещу придобиването на три първокласни сгради в центъра на София и апетитния терен под сегашното високо тяло на ИПК.

Проверката на прокуратурата е установила, че сделките на Кръстева за медиите са осъществени с кредити, гарантирани със закупените активи. Предполага се, че става въпрос за „Корпоративна търговска банка”. Ирен Кръстева и синът й Делян Пеевски се спрягат като близки до ДПС. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11523 |07.05.2009 Масларова и И. Кръстева подкрепят петиция срещу наименованието "свински грип" . 18| 5124 |23.02.2009 Висш служител на НАП въртял брокерски сделки . 30| 5219 |05.12.2008 greshka 67

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads